zondag, 23 april 2017 11:04

Loop door Houten 2017

De leukste loop van Houten is op vrijdag 9 juni 2017. Ook dit jaar lopen we op ons nieuwe parcours vanaf Het oude Dorp naar Castellum en terug. Doe jij ook mee? Je kunt je nu inschrijven.

De afstanden zijn:

  • Kidsrun (600 meter)onvz
  • voor kinderen uit groep 1 t/m 4
  • Jeugdloop (1300 meter)
  • voor kinderen uit groep 5 t/m 8
  • Scholierenloop (2500 meter)
  • voor jeugd uit het voortgezet onderwijs
  • 5 km
  • 10 km

Programma 9 juni 2017

18.00 uur: warming-up Kidsrun/Jeugdloop
18.15 uur: start Kidsrun (600 meter)
18.30 uur: start Jeugdloop (1300 meter)
18.45 uur: warming-up Scholierenloop/5 km
19.00 uur: start Scholierenloop (2500 meter)
19.30 uur: start 5 km-loop
aansluitend prijsuitreiking kidsrun+jeugdloop
19.45 uur: warming-up 10 km
20.00 uur: start 10 km-loop

Voor nummers 1-3 bij kidsrun+jeugdloop is er een prijsuitreiking op basis van bruto-tijden. De 1e heer en 1e dame bij scholierenloop, 5 en 10 kilometer ontvangen een bos bloemen bij de finish, geen prijzen.

BELANGRIJK! Sta goed voorbereid aan de start.
Kijk hier voor tips bij het lopen met hoge temperaturen

Ouder/kind trainingen

Op woensdag 24 en 31 mei is er een speciale training voor ouders en kinderen. Een leuke training voor ouder en kind voor de Loop door Houten. De training start om 18.30 uur op het Plein in het Oude Dorp en duurt tot 19.30 uur. De trainingen is helemaal gratis. Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs! Na afloop van de training is er een mogelijkheid om in te schrijven voor de Loop door Houten. Alleen te voldoen met gepast geld. Het startnummer wordt direct mee gegeven.

Parcours verkenning

Op dinsdagavond 6 juni worden er Parcoursverkenningsrondjes gelopen. We verzamelen op ‘t Plein in het Oude Dorp. De parcoursverkenning is gratis en na afloop is er een mogelijkheid om in te schrijven voor de Loop door Houten. Graag gepast geld meenemen. Het startnummer wordt direct mee gegeven.

Om 18.30 uur start vanaf Het Plein de Parcoursverkenning voor de kinderen. We lopen samen het rondje van de Kidsrun en geven nog even wat tips die van pas kunnen komen tijdens de Loop door Houten.

Om 19.00 uur start vanaf Het Plein de Parcoursverkenning voor volwassenen en lopen we samen de ronde van 5 kilometer.

Inschrijven

Inschrijven kan via onze verkoopadressen vooraf aan de Loop door Houten. Inschrijven kan ook na de Ouder/kind training en na de Parcoursverkenning, zoals hierboven vermeld. Na inschrijven is beperkt mogelijk op de dag van de start. De kosten zijn bij na-inschrijven hoger. Zie voor meer informatie bij ‘Inschrijven’.

Achtergrond

Een aantal enthousiaste Houtense lopers zagen in 2004 dat overal in Nederland loopevenementen georganiseerd werden. Houten kende ook veel lopers en door de opbouw van de bevolking een groot potentieel aan lopers, en Houten is door zijn bijzondere infrastructuur met vrije fietspaden ook zeer geschikt om gastheer te zijn van een volwassen loopevenement. Vandaar het initiatief om in Houten een jaarlijks loopevenement voor jeugd en volwassenen te organiseren (elke 2e vrijdag in de maand juni). Een evenement dat past in het dorp. In 2016 is door de groei van Houten-zuid het parcours aangepast en zijn zowel Het Plein als het Castellum in de route opgenomen.

De doelstelling van dit evenement is om een leuk en gezellig evenement tot stand brengen , waarbij plezier voor het lopen voor jeugd en volwassenen centraal staat. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor Houtenaren om het dorp en haar inwoners beter te leren kennen en meer saamhorigheid te creëren in een ontspannen sfeer. Tot slot wordt ernaar gestreefd meer mensen aan het lopen te krijgen door de drempel laag te houden.

Uitgangspunt is dat de jeugd voor een symbolisch bedrag kan inschrijven. Door de uitstraling van ons evenement (gezelligheid voorop) voelt iedere deelnemer zich niet genoodzaakt toptijden te lopen of dure loopkleding aan te schaffen. Goede schoenen zijn uiteraard wel een must.