donderdag, 24 augustus 2017 12:31

Start sportmixlessen voor kinderen met autisme

Lekker bewegen en sporten op school of op de sportclub is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) vinden dit niet altijd leuk. De meeste sportactiviteiten zijn alles behalve gestructureerd en voorspelbaar, waardoor kinderen met een vorm van autisme moeite hebben om plezier te beleven.

Daarom start Sportpunt Houten samen met vakleerkracht Corine Visser een lessenreeks Sportmix. Tijdens de Sportmix-les komen verschillende sporten aan bod en wordt er gewerkt aan sociale vaardigheden die nodig zijn in de sport, zoals winnen en verliezen.

Corine Visser is vakleerkracht en orthopedagoog en nam het initiatief hiervoor. 'Ik zag in de praktijk deze kinderen afhaken bij de georganiseerde sport en in de gymlessen op de school. Dat is zonde. Juist voor hen is bewegen en sporten heel belangrijk. Met aanpassingen in de gymles en op de sportclub kan je zo veel bereiken, weet ik uit eigen ervaring.’

Het doel van de Sportmix lessen is weer plezier krijgen in sport, werken aan de motorische ontwikkeling en samen met de kinderen de stap naar de sportclubs maken. In de toekomst wil Sportpunt Houten eventueel ook de trainers van de clubs begeleiden en voorzien van tips.
De reeks bestaat uit 10 lessen en is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De les wordt gegeven op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in gymzaal De Vlinder in Houten. De eerste les is op vrijdag 27 oktober. Er is plek voor 6 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met Sportpunt Houten voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..