zaterdag, 16 september 2017 10:48

Ruim 60 acts tijdens Gluren bij de Buren

Zondagmiddag 1 oktober gaan de deuren van huiskamers in Houten open voor het huiskamerfestival Gluren bij de Buren.

Deze editie zijn er zo'n 60 optredens in Houten en omgeving te zien! Denk aan muziekoptredens: van singer-songwriters tot een ska-band. Maar er is ook veel aanstormend theater, dans en spoken word talent.

Nieuw dit jaar is een spannende avonturenfilm, gemaakt door een Houtense familie. En er is een mooie foto-expositie te bewonderen met prachtige foto’s van Houten.

Sla de huizen buiten de rondweg zeker niet over, ook die zijn de moeite waard om in te gluren! De toppers van het Café Theater Festival Utrecht en Fringe Festival komen naar Houten om te schitteren op deze elfde editie. Maar natuurlijk is er veel talent uit Houten dat van zich laat horen.

Het gratis festival wordt om 13.00 uur geopend in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein door wethouder Kees van Dalen. Jolien Kistemaker zingt samen met BigBand Houten haar versie van het bekende lied 'Het Dorp' van Wim Sonneveld, maar nu toegespitst op haar eigen jeugd in Houten. Daarna geeft Bigband Houten een voorproefje van het swingende jubileumconcert dat op 10 november in Theater Aan de Slinger te zien is.

Jong en oud kan zich hier de hele middag vermaken met het stoepkrijtfeest, hoelahoepen en Oudhollandse Spelen. Stippel vooral een vervolgroute uit langs de huiskamers. Of dans bij de bands bij de muziekkiosk.

Wie zin heeft om verrast te worden door bijzondere optredens in de huiskamer van de buren, is van harte uitgenodigd om te komen gluren op zondag 1 oktober! Kijk op www.glurenbijdeburenhouten.nl voor het hele programma.

Gluren bij de Buren