zondag, 08 oktober 2017 12:12

Lezing "Landschap van Houten"

Op 6 november houdt Marijke van Eijkeren een lezing met prachtige foto’s over het landschap van Houten. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. 

Marijke is tekstschrijver en fotograaf en heeft enkele jaren terug het boek ‘Houten: het landschap’ uitgegeven. Met foto's en tekst laat Marijke zien hoe mooi de natuur dicht bij huis is en hoe de geschiedenis zijn sporen achterlaat in het landschap. 

Vooraf wordt door Frank Magdelyns (maker van de website www.oudhouten.nl) een korte inleiding gegeven over de vorming van rivierenlandschap waar wij in wonen.

De lezing van Marijke en het boek inspireert om te voet of op de fiets het veelzijdig landschap van Houten te verkennen. De komgronden, de stroomruggen, de rivier, de stad. Het landschap van Houten is wisselender dan je denkt. Marijke wijst letterlijk aan wat waar is te zien. 

Bezoekers kunnen na afloop het boek ‘Houten: het landschap’ kopen voor de vastgestelde boekprijs van € 14,95. De Milieu Werkgroep Houten (MWH) is blij als u naar de lezing komt en dat u interesse heeft voor het Houtens landschap. Om die reden betaalt MWH een deel van uw aankoopbedrag terug.

Wanneer: 6 november
Hoe laat: 19.30 uur, inloop 19.00 uur
Waar: NME- Houten, Keercamp 13
Gratis toegang