zondag, 11 februari 2018 08:35

Kom helpen broeihopen omzetten voor de ringslang op zaterdag 24 maart of 7 april

In Nieuw Wulven heeft de Ringslangenwerkgroep broeihopen aangelegd voor de ringslangen. Ieder jaar doorzoeken we de ingezakte broeihopen naar lege ringslangeieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn.

Daarna zetten we de broeihopen weer opnieuw op zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen. Dit doen we met takken, bladeren en paardenmest. Zo kan het lekker broeien en dat is nodig want Nederland is anders te koud om ringslangen eieren uit te broeden. Omdat er steeds minder natuurlijke gelegenheden zijn waar de ringslang haar eieren kunnen leggen helpen we hen zo een handje. Doe je mee?

Er worden totaal 8 broeihopen omgezet in parkbos Nieuw Wulven te Houten, waarvan 1 bij boerderij Slagmaat dat achter Nieuw Wulven ligt. Als je het fietspad volgt dat langs het spoor loopt kun je ons vinden. We werken dit jaar op 2 zaterdagen, 24 maart en 7 april van 9.00 uur tot ongeer 13.00 in twee ploegen.

We zouden het leuk vinden als je 1 of allebei de dagen kwam helpen. Kinderen zijn ook van harte welkom, mits de ouders zelf op hen letten. Mocht je een riek of schop hebben kun je die meenemen, anders hebben wij ook extra. Er is koffie, thee en fris maar neem eventueel boterhammen mee of nog iets te drinken.

Meer informatie kun je krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..