woensdag, 13 september 2017 08:55

Cursus Muziektheorie en Solfège

Een korte cursus van acht lessen waarin het begrijpen en ervaren van muziektheoretische kennis centraal staat. Een korte cursus van 8 lessen waarin begrijpen én ervaren van muziektheoretische kennis centraal staan.

Aan de hand van opdrachten en leuke voorbeelden uit zowel de klassieke muziek als uit pop en jazz wordt de theorie behandeld. Aan bod komen de grondslagen van de muziektheorie, toonladders (majeur en mineur), intervallen, akkoorden en transponeren. Indien gewenst wordt er aandacht besteed aan het zingen en noteren van eenvoudige melodieën en het tikken van ritmes. Docente Ri-Jean Mertens heeft het cursusmateriaal samengesteld en desgewenst kan het worden aangepast aan de wensen van de cursisten. Dat is goed te doen omdat er wordt lesgegeven aan een kleine groep.

Benodigde voorkennis: goed noten kunnen lezen.

De basiscursus voor volwassenen start op donderdag 12 april en vindt plaats op 8 donderdagavonden van 20.30 tot 21.45 uur in De Slinger 42, pal naast station Houten.

Lesdagen: 12 en 19 april, 17, 24 en 31 mei, 7, 14 en 21 juni.

Inlichtingen en aanmeldingen vóór 6 april bij de docente: Ri-Jean Mertens via 0347-320193 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..