vrijdag, 27 april 2018 05:23

Dodenherdenking in Schalkwijk

Volgende week vrijdag is het 4 mei en zullen we zowel ’s middags als ’s avonds stilstaan bij de gevallenen voor onze vrijheid. ’s Middags brengen we een bloemenhulde op de begraafplaatsen waar oorlogsslachtoffers liggen begraven.

Om 14:30 uur beginnen we bij het Monument in ’t Goy, om 15:15 uur zijn we bij de begraafplaats op de Brink, om 15:35 uur op de begraafplaats bij de H. Michaelkerk, en om 16:00 uur op de begraafplaats in Tull en ’t Waal. ’s Avonds start in Schalkwijk bij het Monument de bijeenkomst om 19:30 uur. Burgemeester Wouter de Jong zal een toespraak houden, evenals dorpsgenoot Erik van Dijk, die als 19-jarige militair is uitgezonden geweest op vredesmissie in Uruzgan. De leerlingen van groep 8 van de St. Michielschool en muziekvereniging Caecilia leveren ook een bijdrage aan de herdenking. Om 20:00 uur houden we 2 minuten stilte, waarna we gezamenlijk het Wilhelmus zingen. We sluiten af met een bloemenhulde bij het Monument. Wilt u zelf een (witte) bloem meenemen voor de bloemenhulde?

Schalkwijk ligt dit jaar ook op de route van een bijzondere Memorial Flight. Bij goed weer vliegen er even na achten 8 vliegtuigen over, zowel civiele als militaire toestellen. Na afloop van de bijeenkomst bij de rotonde is iedereen van harte uitgenodigd een kop koffie of thee te komen drinken in het Lucashuis in Schalkwijk. Erik van Dijk zal hier aan de hand van een fotopresentatie een nadere toelichting geven op zijn ervaringen tijdens de vredesmissie.