donderdag, 17 mei 2018 17:44

Landelijke opening Avond4daagse in Houten

Op dinsdag 29 mei start de avond4daagse. Het is bijzondere dag: dit jaar is de 35e keer dat we met z’n allen gaan lopen in Houten! Om dat te vieren wordt de landelijke aftrap van de avond4daagse in Houten gedaan.

De landelijke aftrap vindt plaats op locatie de Kruisboog. Vanaf 17.15 is de Kidz-DJ aanwezig om er muzikaal een feestje van te maken. Juvat Westendorp, landelijke ambassadeur van JOGG, zal namens het JOGG een goede warming-up verzorgen. Hij start om 17.45. Hierna kunnen de kinderen om 18.00 uur gaan beginnen met hun 5 of 10 km wandelen.

Gezond

Ook dit jaar staat de gezonde avond4daagse weer centraal. Sinds 3 jaar lopen kinderen in Houten de avond4daagse op water en fruit of andere gezonde snacks. De landelijke JOGG ambassadeur Juvat Westendorp en Healthy Sisters Ingrid Janssen dagen ouders en kinderen uit om naast de gezonde snack en water voor onderweg ook bij het defilé voor een gezonde keuze te gaan. Dit alles onder de #vierdevierdaagse. De beloning aan het einde van de avond4daagse is traditiegetrouw een medaille. (Groot) Ouders vinden het leuk om kinderen nog extra te belonen. Een gezonde keuze voor de beloning kan zijn: bellenblaas, springtouw, stripboek, kleurpotloden etc.

'We staan als gemeente Houten helemaal achter deze challenge!', aldus JOGG Wethouder Herman Geerdes. 'Voor inspiratie kunnen ouders terecht op www.jogghouten.nl '

Deze landelijke aftrap wordt mede mogelijk gemaakt door landelijk JOGG, JOGG-Houten, Avond4daagse Houten en G. de Kruijf Transport.

Wat is JOGG Houten?

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
In Houten is bewegen en gezond eten en drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen!  Kijk voor meer informatie op  www.houten.nl/jogg
Bekijk de video van Juvat Westendorp / Ingrid Jansen / Healthy Sisters

Media