zondag, 27 mei 2018 07:18

Genieten van het Linielandschap

Op 2 en 3 juni is het weekend van Mooi Linieland een weekend vol activiteiten met aandacht voor het waterlinielandschap. Kom op de zaterdag van het Mooi Linieland-weekend naar Werk aan de Korte Uitweg. Dit fort is een oase van rust. Het fort heeft een horeca met ruim terras, en is startpunt van verschillende wandelingen waaronder het Klompenpad.

Ook avonturiers kunnen hun hart ophalen: er zijn kano's te huur en je kunt hier kamperen. Openingstijd: 10.00-17.00 uur.

Kanotocht naar Het Verdronken Bos

Stap met de boswachter in de kano en vaar mee door het uitgestrekte linielandschap bij Werk aan de Korte Uitweg. Onderweg kom je langs mooie plekken, zoals de polder Blokhoven, het Inundatiekanaal en het Verdronken Bos. De route verschilt per excursie.
Tijd: 13.30-14.30 uur en 15.30 -16.30 uur. Prijs: € 7,50 volwassene, € 3 kind. Kinderen onder begeleiding van ouders. Niet geschikt voor mindervaliden.

Buitenmiddag bij Werk aan de Korte Uitweg

Kom met boswachter suppen door de Fortengracht, doe mee aan de fotoworkshop of wandel met de gids mee naar Fort Honswijk. Je kunt ook zelfstandig het klompen- of bokkenpad lopen. Liever culinair bezig? Zoek dan mee naar eetbare planten die rond het fort groeien, om er daarna kruidenboter van te maken. Die kan je op het broodje smeren wat je bij het fort zelf gebakken hebt Een leuke middag voor het hele gezin.

Tijd: 13.00-16.30 uur, tijden per activiteit staan terplekke aangegeven. Gratis entree. Horecagedeelte is toegankelijk voor mindervaliden.