zaterdag, 10 november 2018 17:14

Informatieavond wilgenknotten

Op dinsdag 20 november organiseert de Milieu Werkgroep Houten een informatieavond over knotten. Iedereen die meer wilt weten over het knotten van wilgen en bijhorende werkzaamheden is welkom.

In de gemeente Houten is een knotwerkgroep actief. Deze werkgroep bestaat uit 150 vrijwilligers, waarvan er zo’n 90 personen meerdere keren per jaar meedoen met knotwerkzaamheden. Door hun werkzaamheden bepalen ze een deel van het gezicht van ons landschap.
Coördinator Jaap ten Boer geeft tijdens deze avond uitleg over het functioneren van de knotgroep, maar zal ook ingaan op de knotwilg zelf. Want waarom moet je elke keer bij zo’n boom de takken afzagen? En hoe ging dat vroeger?

De knotgroep werkt in de winter en komt op bijzondere plekken. Soms worden bijna halsbrekende toeren uitgehaald om een scheefstaande boom boven het water te kunnen kortwieken. In de knotwilgen worden soms dieren aangetroffen, zoals de steenuil. Daarom plaatst de knotgroep ook uilenkasten.
Er komt meer kijken bij wilgenknotten dan menigeen denkt. Wie meer wilt weten over knotten is deze avond welkom. De toegang is gratis.

NME Houten (naast de kinderboerderij) Keercamp 13 Houten Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.
We verwachten de avond rond 21.00 uur af te sluiten. Gratis toegang

 

We verwachten de avond rond 21.00 uur af te sluiten. Gratis toegang