vrijdag, 23 november 2018 13:40

Nieuwe wekelijkse activiteiten voor jongeren bij ‘van Houten&co

Bij het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ starten er weer een aantal nieuwe wekelijkse activiteiten voor jongeren uit de gemeente Houten. Zo worden er twee verschillende activiteiten geboden speciaal voor tienermeiden en start er een tekenclub.

Girls Talk voor tienermeiden
Speciaal voor meiden die weerbaarder willen worden en beter willen leren hun wensen en grenzen aan te geven, ook op het gebied van seksualiteit en relaties, organiseert Pretty Woman i.s.m. ‘van Houten&co’ Girls Talk.
‘Girls Talk’ is voor meiden tussen 13 en 16 jaar, bestaat uit zes bijeenkomsten op de donderdagavond in Jongerencentrum Enter en start 6 december. Thema's die  aan bod komen zijn: relaties, seksualiteit, social media en het aangeven van grenzen en wensen. Deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk. Alle info is te vinden via www.vanhoutenenco.nl (vul op de homepage ‘Girls Talk’ in) . Inschrijven kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is een maximum aantal deelnemers.

Meidenmiddag
Speciaal voor Houtense meiden in de middelbare schoolleeftijd is er een wekelijkse meidenmiddag op donderdag. Deelname betekent andere meiden ontmoeten, lekker over 'meidenzaken' kletsen en het opdoen van een positieve ervaring wat goed is voor het zelfvertrouwen. Samen met de meiden worden er leuke activiteiten bedacht en georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn sieraden maken, een bordspel spelen, schilderen, een potje tafelvoetballen of wat dan ook. Elke donderdag van 15.30 tot 17.00 uur in Jongerencentrum Enter. Deelname is gratis en aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekenclub
Voor jongens en meiden die van (strip)tekenen houden of dit altijd al eens hebben willen leren, start er vanaf 29 november een tekenclub in Jongerencentrum Enter. Professioneel striptekenaar David van Orsouw leert de jongeren de fijne kneepjes van het (strip)tekenen. Jongeren in de middelbare schoolleeftijd zijn van harte welkom om deel te nemen. De bijeenkomsten zijn op de donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur, in totaal 10 keer. De kosten zijn in 20 euro voor 10 bijeenkomsten, inzet U-pas budget mogelijk. De deelnemers dienen zelf een potlood en een gum mee te nemen. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dit kan ook na 29 november nog.