dinsdag, 27 november 2018 12:15

Cursus aquarelleren voor beginners

Je gaat in deze vierdaagse cursus aan de slag met aquarelverf, een prachtige techniek die zich onderscheidt door de transparantie van het materiaal.

De avonden starten met oefeningen en proefjes. Daarna ga je op ansichtkaart formaat verder. Je leert om een afbeelding over te zetten op aquarelpapier, waarna je deze afbeelding verder inkleurt.

Zonder veel moeite kun je de mooiste resultaten krijgen!

We starten de eerste avond met het oefenen van de basistechniek: hoe zet je egaal een kleurverloop op. Gerda bespreekt ondertussen welke materialen beschikbaar zijn, wat je ermee kan en wat leveren basiskleuren op, die je over elkaar aanbrengt.
De keer erna doe je oefeningen in nat in nat techniek: wat gebeurt er met kleuren die je op je papier in elkaar laat overvloeien?
De derde avond ga je spelen met hulpmiddelen om verschillende bijzondere effecten te creëren.
Op de laatste avond pas je al je verworven kennis toe met het inkleuren van afbeeldingen die je aangereikt krijgt of van jouw eigen afbeelding.

Alle materialen en het gebruik van penselen is inbegrepen. Boeken, penselen en aquarelpapier kunnen ook ter plekke worden aangeschaft, voor als je met deze techniek verder wilt werken.

Datum: dinsdagavond 15 en 29 januari, 12 februari en 5 maart van 19 tot 21.30 uur

Docent: botanisch tekenares Gerda van den Berg

Prijs: € 125-155 all-in (materialen, koffie, thee, lekkers inbegrepen)

Een starterset à € 25 kan je bij inschrijven mee bestellen. Het bestaat uit een doosje aquarelverf van Winsor & Newton met twaalf napjes, een penseel, tien A4 vellen 300 grams aquarelpapier, plus een paar meter papierplakband. Dit ligt dan voor je klaar.

Link: http://www.the-work-shop.nl/workshops/cursus-aquarelleren/

The Work Shop
Spoorhaag 101 | 3995 ED Houten | 061 555 47 45