donderdag, 16 mei 2019 15:17

Dauwtrappen op fort bij Rijnauwen

Op Hemelvaartsdag  30 mei 2019 van 7.00-9.00 uur kun je in de vroege ochtend genieten van een bijzondere combinatie van natuur en historie op het Fort bij Rijnauwen. Het is volop lente en de vogels laten zich goed horen én zien tussen de al groen wordende bomen. Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer ontdek je welke vogels er op het Fort bij Rijnauwen leven.

De boswachter zal je vertellen over waarom de vogels eigenlijk zingen, welke vogels er op het fort leven maar ook over andere dieren zoals de vleermuizen waar het fort zo bekend om staat.  De das, ree, boommarter en vos worden ook niet vergeten  Waterlinie

Verder komen ook andere onderwerpen van het fort aan bod, zoals de waterlinie, de mensen die tijdens de bouw betrokken waren bij het fort en de soldaten die er geleefd hebben.  Als afsluiting is er een lekker ontbijtje afhankelijk van het weer buiten óf binnen!De excursie start om 7.00 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen, aan de Vossegatsedijk 3 in Bunnik. De kosten zijn € 10,-- per persoon. Inclusief klein ontbijtje. Aanmelden voor deze excursie kan op de website. Kijk voor meer info over deze en andere activiteiten op onze website www.staatsbosbeheer.nl.