maandag, 20 mei 2019 19:18

Theater aan de Slinger: op de grens van magie en realisme

De dramafilm ‘The Aftermath’ is de boekverfilming van de internationale bestseller 'Het Huis in Kreis Pinneberg’ is op donderdag 23 en vrijdag 24 mei te zien.

Het verhaal speelt zich af in naoorlogs Duitsland in 1946. Tijdens de strenge winter arriveert Rachael Morgan (Keira Knightley) in de ruïnes van Hamburg om weer herenigd te worden met haar man Lewis (Jason Clarke), een Britse kolonel met de taak om de verwoeste stad te herbouwen. Maar onderweg naar hun nieuwe huis, ontdekt Rachael tot haar schrik dat ze hun nieuwe huis delen met de vorige eigenaars, een Duitse weduwnaar (Alexander Skarsgård) en zijn getraumatiseerde dochter.

De Italiaanse speelfilm ‘Lazzaro Felice’ draait dinsdag 28 mei. Het is de derde film van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, waarin op schijnbaar magische wijze een fabel en sociaalrealisme worden verenigd. De verwende jonge edelman Tancredi maakt misbruik van de goedheid van de plattelandsjongen Lazzaro, door hem te overtuigen om hem mee te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Tancredi hoopt hiermee aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. “Spreekt van begin tot eind tot de verbeelding” vier sterren VPRO Cinema.

Op Hemelvaart, donderdag 30 mei wordt er geen film vertoond. Op vrijdag 31 mei draait

‘Gloria Bell’. Gloria (Julianne Moore) is een vrijgevochten vrouw van in de vijftig. Hoewel ze eenzaam is, haalt ze het beste uit haar situatie en vult ze haar nachten op feesten voor alleenstaande volwassenen in Los Angeles, steeds op zoek naar de liefde. Haar fragiele geluk verandert, wanneer ze Arnold ontmoet en ze zich vervolgens helemaal geeft in hun intense relatie. “Een bitterzoet drama waarmee Lelio zich weer bewijst als uitstekende acteursregisseur.” aldus Het Parool.

Alle films starten om 20.00 uur. Zie www.aandeslinger.nl.

The Outsiders Popquiz

The Outsiders organiseren een Popquiz op zaterdag 1 juni in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Een audio en visueel spektakel om uw muziekkennis te testen aan de hand van fragmenten, videoclips, foto’s en alle mogelijke combinaties. Deelnemen kan met groepjes van maximaal 4 personen. Maar alleen, als duo of met z'n drieën mag ook! Elke deelnemer schrijft zich individueel in door het kopen van een ticket à € 5,00. Tickets zijn exclusief consumptie. The Outsiders zijn bekend van hun quizzen in voorheen De Kleine Geer in Houten en Paard (van Troje) Café in Den Haag. Meer informatie en tickets via www.aandeslinger.nl.