donderdag, 23 mei 2019 20:46

Open boerderijendag

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het zover, de jaarlijkse Open Boerderijendag van Krommerijn Boert en Teelt Bewust deelnemers. De 7 deelnemende boerderijen stellen van 10.00 – 16.00 uur hun boerderij open voor een uniek kijkje achter de schermen.

Geïnteresseerden krijgen zo de kans om de boerderij te beleven en om met eigen ogen te zien waar bijvoorbeeld melk precies vandaan komt.  
In Schalkwijk is Bioboerderij Miltenburg open. Een modern biologische melkveebedrijf. Vanaf de zolder boven de melkrobots heeft u een mooi overzicht over de stal. Ook kunt u zien hoe de koeien zelf bepalen of ze binnen blijven of naar buiten gaan. Er is lekkere biologische kaas te koop en er wordt van alles verteld over het bedrijf en de dieren. 
De deelnemende bedrijven zijn: fam. De Lange (Leersum), fam. Uijttewaal (’t Goy), fam. van Wijk (’t Goy), fam. Kemp (Cothen), fam. Lekkerkerker (Amerongen), fam. Miltenburg (Schalkwijk) en fam. van Dijk (Bunnik).
Op de website www.krommerijnboertenteeltbewust.nl/onzeboeren staat meer informatie over de deelnemende bedrijven en leuke fietsroutes.