zondag, 23 juni 2019 10:55

Instrumenten Proeftuin Houtens Muziek Collectief

Eind september begint de cursus instrumenten proeftuin weer. Voor leerlingen vanaf 7 jaar die niet kunnen kiezen. Inschrijven tot uiterlijk vrijdag 13 september 2019.

Het kiezen van een instrument valt niet altijd mee! Er zijn ook zoveel mogelijkheden en vooral ook zoveel leuke instrumenten! Voor die kinderen die echt nog niet kunnen kiezen, start er in september een cursus waarin ze met vier verschillende instrumenten kennis kunnen maken. Ze krijgen steeds drie weken les op deze instrumenten. Misschien weten ze het daarna nog niet maar wellicht hebben ze dan al wel een idee van wat ze leuk vinden: blazen, tokkelen, strijken… en kunnen wij nog verder helpen!

U kunt kiezen uit 9 instrumenten. De cursus vindt plaats op steeds verschillende lesdagen en tijdstippen afhankelijk van het rooster van de docent. De locatie hangt ook af van de betreffende docent. Er wordt lesgegeven boven Theater Aan de Slinger, De Slinger 42 en in Wijkcentrum Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36. Instrumenten: accordeon, blokfluit, cello, gitaar, keyboard, klarinet, piano, saxofoon en viool (op basis van seizoen 2018 2019, hou de website in de gaten ivm mogelijke veranderingen voor seizoen 2019 2020) Bij te weinig aanmeldingen voor een instrument kan het zijn dat er toch een ander instrument gekozen moet worden. Omdat u de keuze hebt uit 9 instrumenten en er slechts 4 periodes zijn tot en met december zijn er proeflessen die in dezelfde week vallen. Het zijn meestal wel verschillende dagen. Als u dat niet wilt, kunt u iets anders kiezen.

Inschrijven en instrumenten U hoeft zelf geen instrumenten mee te nemen voor deze cursus. Deze worden door het Houtens Muziek Collectief ter beschikking gesteld. Wel vragen wij een bedrag aan borg voor de instrumenten die mee naar huis genomen kunnen worden. Kosten De cursus kost 130 euro exclusief 50 euro borg. De meeste instrumenten kunnen meegenomen worden naar huis.

De weken en indeling (onder voorbehoud): periode 1: 39, 40 en 41 blokfluit, piano periode 2: 42, 44 en 45 gitaar en viool periode 3: 46, 47 en 48 keyboard, klarinet, piano periode 4: 49, 50 en 51 accordeon, cello en saxofoon

Tijd en locatie: Voor tijd en locatie zie onderstaand schema. Het tijdstip is nog onder voorbehoud want afhankelijk van de nieuwe lesroosters 2019 2020. De tijden kunnen sowieso iets afwijken van wat hieronder wordt genoemd omdat de groepen soms worden opgesplitst, uiteraard gebeurt dit in overleg.

Instrument
(onder voorbehoud)

Lesdag/tijd
(onder voorbehoud )

Locatie

accordeon

vrijdag 16.00

Cultuurhuis Schoneveld

blokfluit

woensdagmiddag

Wereldwijs

cello

woensdag 17.30

De Slinger 42

keyboard

donderdag 15.30

De Slinger 42

klarinet

vrijdag 16.00

De Slinger 42

gitaar

dinsdag 15.30

Cultuurhuis Schoneveld

piano

maandag rond 17.30
vrijdag 15.30

Cultuurhuis Schoneveld
De Slinger 42

saxofoon

maandag 15.30

Cultuurhuis Schoneveld

viool

donderdag 16.30
vrijdag 15.15

Cultuurhuis Schoneveld
De Slinger 42

Aanmelding: Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ovv ‘Instrumenten Proeftuin’ met de volgende gegevens:

Naam leerling:

Naam ouder:

Adres:

Postcode: Plaats:

Geboortejaar: (voor klarinet en saxofoon is het belangrijk dat de leerling voortanden gewisseld heeft)

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Heeft voorkeur voor de volgende vier instrumenten:

…………………………………………………………………………………………………………………..

Indien er voor 1 instrument te weinig belangstelling is kies ik: