donderdag, 05 september 2019 14:10

Fithockey in de Koffieplus voor Senioren bij Hockeyclub Houten

Op donderdag 12 september kunt u meedoen met fithockey in de Koffieplus voor Senioren bij Hockeyclub Houten (Groene Hoon 1). Neem uw sportieve kleding mee!

We fietsen gezamenlijk naar de hockeyvelden op de Meerpaal. Vertrek is om 10u vanaf Theater Aan de Slinger. Wilt u op eigen gelegenheid? Zorg dan dat u er om 10.15uur bent.
Bent u niet in staat om te fietsen maar wilt u wel meedoen? Vervoer Houten heeft mogelijkheden om u met de golfkarretjes te brengen, bel 06-53883090 voor het maken van een reservering.

Fithockey is een laagdrempelige & veilige hockeyvorm in teamverband voor ouderen die nog nooit eerder gehockeyd hebben en voor oud-hockeyers. Bij Fithockey draait het om veilig bewegen en buiten sporten, sociale contacten leggen en onderhouden én plezier maken met elkaar. Kom in beweging en doe mee!
Fithockey speel je op een kunstgrasveld met een zachte bal en knots (zie afbeelding). Met het raakvlak van foam kun je de bal voortbewegen.

De kennismaking begint met een korte warming-up die de spieren losmaakt gevolgd door een aantal oefeningen die niet zwaar zijn en voor elke deelnemer op eigen niveau – binnen zijn/haar fysieke mogelijkheden – beoefend kunnen worden.
Lukt het niet meer om te rennen, maar vindt u het wel heerlijk om buiten in teamverband te sporten? Ook dan kunt u mee doen! De enige voorwaarde is dat er gelopen moet kunnen worden zonder hulpmiddel.