vrijdag, 22 maart 2013 07:09

TING huiswerkcoaching

Je zou TING huiswerkcoaching kunnen betitelen als ‘huiswerkbegeleiding 2.0’. Vernieuwend (‘2.0’) tov de vele andere - Houtense én landelijke - huiswerkinstituten, is dat de middelbare scholier bij TING niet alleen beter leert plannen en leren en dagelijks het huiswerk af heeft.

Maar dat we daarnaast ook werken aan de groei naar persoonlijk leiderschap van de Houtense jongeren in onze huiswerkklas. ‘Word je eigen leider’ noemen we dat, waarbij wij scholieren vertrouwd maken met het gedachtegoed van Sean en Stephen Covey en hen zo (als het ware) de ‘route’ aanreiken naar een succesvolle toekomst; door meer vanuit eigen kracht te handelen. Zie onze website (www.ting.nl) Toevallig heeft TING recent ook de krant gehaald: door in Trouw op een essay te reageren van een hoogleraar. http://www.ting.nl/trouw-16-maart-2013.

Momenteel draaien we een pilotvestiging in Houten (in cultuurhuis Schoneveld, Houten-Zuid)): sinds eind februari coachen we daar een achttal leerlingen van VMBO, HAVO, Atheneum en Gymnasium van de Houtense scholen! De scholieren komen op maandag, woensdag en vrijdag naar TING van 15.00 uur tot 18.00 uur.