maandag, 24 februari 2020 19:42

Wereld Verteldag op Kinderboerderij Buitenwereld Houten

Kom je ook naar de kinderboerderij Buitenwereld op zaterdag 21 maart? We vieren dan Wereld Verteldag.

Ieder jaar, als op het noordelijk halfrond de lente begint en op het zuidelijk halfrond de herfst, dan vieren vertellers wereldwijd het bestaan van de vertelkunst. Vertellers uit de hele wereld streven ernaar om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met mooie verhalen.
Mensen houden van verhalen. Verhalen verbinden mensen met elkaar.
Om de verbondenheid van mensen over de hele wereld te benadrukken, worden er elk jaar tijdens Wereld Verteldag verhalen verteld met eenzelfde thema. Dit jaar is het thema “reizen”.

In de speeltuin van de kinderboerderij Buitenwereld gaan we niet alleen luisteren naar drie reisverhalen, we gaan tussen de verhalen door ook echt op reis. Lekker bewegen om de verhalen tot leven te laten komen. Lopen, klimmen, kruipen, sluipen, vliegen, springen.... heerlijk in de buitenlucht.

Om 15.00 uur gaat de reis beginnen. Drie vertellers staan dan klaar om ieder steeds 10 minuten een verhaal te vertellen. Henk Gilhuis, Jetta van Genuchten en Ellen Kempers vertellen “Spiegeltje op Reis” (over Pani en Rani en hun opa en oma die een toverspiegel hebben), verhalen over dieren en een heks die je op reis kunt tegenkomen, en een fragment uit “De wonderbare reis van Nils Holgersson” (over een reis van een kleine jongen op de rug van een gans). Drie "reisleiders" zorgen tussendoor voor een onvergetelijke belevenis.
Na afloop kun je helpen met het voeren van de dieren in de kinderboerderij. Neem gerust je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mee. En ouders en grootouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Meld je snel aan!

Wat: verhalencarrousel voor groot en klein
Voor wie: vanaf 4 jaar
Wanneer: zaterdag 21 maart
Tijd: van 15.00-16.30 uur
Entree: 2 euro (kinderen), 0,50 (volwassenen), gratis voor jaarkaarten
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.