woensdag, 26 augustus 2020 17:43

Koffieplus voor Senioren: Powerwalking

Donderdag 10 september vindt de maandelijkse Koffieplus bijeenkomst weer plaats. We gaan kennis maken met Powerwalking. Bij goed weer trekken we er met Babette Galjart op uit om een uurtje stevig door te lopen met onderweg een aantal spierversterkende oefeningen. Deze sportieve Koffieplus is geschikt voor 50+ers die goed ter been zijn en een uur kunnen wandelen.

 Docent Babette Galjart is inmiddels een bekend gezicht voor de deelnemers van de Koffieplus. Waar zij eerder al diverse keren kennismakingslessen Zumba heeft gegeven krijgt zij donderdag de 10e de mogelijkheid om haar les Powerwalking onder de aandacht te brengen bij de Houtense senioren. Het tillen van je eigen lichaamsgewicht is de basis van Power Walking. Je loopt op een stevig tempo (niet hardlopen), afgewisseld met spierversterkende oefeningen met een snelheid van ongeveer 5 tot 7 km per uur. Doordat er op een natuurlijke manier bewogen wordt is de kans op blessures heel klein en is het geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Het zorgt voor een betere conditie, een fit gevoel, je bouwt meer zelfvertrouwen op én ontmoet op een leuke manier ook nog nieuwe mensen! Doet u mee? Bij slecht weer wordt de Powerwalking les vervangen door Zumba.

Voor wie?

De Koffieplus voor Senioren is voor iedereen in de leeftijd 50+. We starten zoals altijd bij Theater Aan de Slinger met koffie, thee en koek om vervolgens erop uit te trekken voor een goede wandeling. We eindigen wederom bij het Theater. Heeft u geen zin om mee te doen met de activiteit, maar heeft u wel behoefte aan gezelligheid, een kopje koffie of een luisterend oor? Ook dan bent u van harte welkom! Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

We zien u graag aanstaande donderdag 10 september van 10.00 – 12.00 uur in Theater aan de Slinger!

Adres: De Slinger 40, Houten.

Problemen met vervoer? Neem contact op met Vervoer Houten, telefoon 06 -53 88 30 90.
Heeft u vragen, neem dan contact op met Robin Bergmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-81458995.