zaterdag, 26 september 2020 17:43

bericht Theater Aan de Slinger

foto: René Tasseron foto: René Tasseron

Kaartverkoop wervelende Houtense voorstelling De Vlinder gestart!

De Vlinder is een danstheatervoorstelling uitgevoerd door ruim 80 Houtenaren die de ontwikkeling van hun stad hebben gezien en meegemaakt. Over de snelle groei van dorp naar stad en de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan. Over de strijd tussen beton en groen, en de kracht van levenservaring. De Vlinder is een spannende, grappige en poëtische collage van ervaringen en herinneringen in dans, muziek en beeld. Een voorstelling op het podium van Aan de Slinger. Met zwierige dans, swingende muziek, een kleurrijk decor en bijzondere foto’s. Een ode aan de grondleggers van Houten! Kaartverkoop is gestart! Speeldata: vrijdag 30 oktober om 17.00 uur en 20.15 uur, maandag 2 november 17.00 uur 20.15 uur en dinsdag 3 november om 20.15 uur. Kaarten à € 10,- inclusief een drankje zijn te koop via Aan de Slinger. De voorstelling is uiteraard coronaproof.

Filmprogramma
Op dinsdag 6 oktober draait de explosieve politieke thriller ‘Collective’. In deze door de pers bejubelde documentaire onthult de diepgaande corruptie waar het land onder te lijden heeft. De brand in nachtclub Colectiv op 30 oktober 2015 in Boekarest werd één van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, met de minister van Volksgezondheid en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat. “Adembenemende documentaire over hoe het goede tegen het slechte Roemenië strijdt. ” Vijf sterren aldus de Volkskrant. “Inhoudelijk verpletterend” Vijf sterren VPRO Cinema. Tickets voor de film ‘Collective’ 6 oktober via www.aandeslinger.nl. Ook te zien de Italiaanse zomerfilm ‘Gli anni più belli’ 1 en 2 oktober en ‘Summerland’ 8 en 9 oktober. Bestel op tijd de kaarten via www.aandeslinger.nl want vanwege de coronamaatregelen is er beperkt plek.

Cabaretier Tim Fransen bijgeboekt!
Cabaretier Tim Fransen komt nog een extra dag naar Houten en wel op 9 oktober om 19.00 uur. In zijn nieuwe programma ‘De mens en ik’ vraagt de filosofisch geschoolde cabaretier zich af of wij de titel Homo sapiens, de wijze mens, wel verdienen…. Tim Fransen speelt ook op 31 oktober om 19.00 en 21.15 uur. Deze voorstellingen zijn uitverkocht. Tickets voor 9 oktober via www.aandeslinger.nl.