maandag, 19 april 2021 12:27

Doe mee met Doortrappen: veiliger fietsen tot je 100ste

“Doortrappen” is een initiatief waarbij ouderen, door middel van diverse activiteiten, gemotiveerd en geïnspireerd worden zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Door te fietsen blijf je langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam. Je fietst graag en wíl door blijven fietsen, maar op de fiets ben je ook kwetsbaar in het verkeer. 

Onder het motto ‘niet afstappen, maar doortrappen’ zetten provincies en gemeenten in op het programma “Doortrappen”. Op die manier moet het aantal fietsongevallen onder ouderen afnemen en kunnen ouderen langer mobiel en vitaal blijven. “Doortrappen” is ontwikkeld op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is één van de maatregelen in het Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid.
Gemeente Houten gaat zich samen met ‘van Houten&co’ en Sportpunt Houten inzetten om ook Houtenaren zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden! 

Zet je 6 mei alvast in de agenda? Op deze dag zullen namelijk de eerste activiteiten plaatsvinden, zoals een online fietsquiz en een training met fietsfit-oefeningen. 

Wil je op de hoogte blijven? Houd dan de website in de gaten! https://doortrappen.nl/houtenDominique van 't Schip is de doortrappen coördinator in Houten. Als u vragen heeft over doortrappen kunt u contact met haar opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.