vrijdag, 03 september 2021 13:36

Nieuws van Aan de Slinger

fotograaf Paulina Matusiak fotograaf Paulina Matusiak

Aandacht voor het film- en theaterprogramma van Theater Aan de Slinger.

Bijzondere docu en waargebeurde verhalen
Op woensdag 7 september draait de documentaire ‘David Byrne’s American Utopia’.  Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour. 

Jodie Foster en Benedict Cumberbatch spelen in het waargebeurde verhaal ‘The Mauritanian’, te zien op donderdag 9 en vrijdag 10 september. De film gaat over Mohamedou Ould Slahi die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay. 
Tickets zijn verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl

Muziek, jeugdtheater en cabaret in de Theaterzaal
Meneer Monster neemt zaterdag 11 en zondag 12 september Aan de Slinger over. Met hun voorstelling ‘De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen’. Het belooft nog gekker te worden dan de ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’. Wat een geweldige voorstelling was dat. Naar het gelijknamige populaire kinderboek en bekroond met een Zilveren Krekel. 

Lucky Fonz III is een zanger en een bijzondere theatermaker. In ‘Buiten de lijnen’ gaat hij zingen, vertellen, met humor strooien, ontroeren en bijzondere observaties met u delen. Waarom staat er een w in erwt? Donderdag 16 september te zien in de Theaterzaal. 

Vrijdag 17 september gaat cabaretier Ronald Snijders met ‘Een avond met mij’ terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Bereid u voor op verhandelingen, versprekingen, ultrakorte liedjes en ‘normale’ humor. 

Jolien Kistemaker gaat met haar muzikale theaterprogramma ‘Thuis’ op donderdag 23 september in première in haar geboortedorp Houten. ‘Thuis’ is dus een rake titel. Jolien schrijft, zingt en dicht in het Nederlands. Samen met drie muzikanten, die haar begeleiden op gitaar, slagwerk en viool. Tickets zijn verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl

Coronatoegangsbewijs
Aan de Slinger gaat met ingang van 6 september werken met een tweederde zaalbezetting, volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit is tevens een grote wens vanuit de theaterbranche en de artiesten: we kunnen meer publiek blij maken met een plaatsje, en de artiest met een vollere zaal. We laten daarmee dus de 1,5 meter afstand in de zaal los. Om dat te kunnen doen moet u een coronatoegangsbewijs tonen voor een veilig bezoek aan Aan de Slinger. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Wij controleren dit door middel van de CoronaCheck-app. Zie voor meer informatie coronacheck.nl