zaterdag, 30 oktober 2021 09:58

Nieuws van theater Aan de Slinger

fotograaf Sas Terpstra fotograaf Sas Terpstra

Aandacht voor het film- en theaterprogramma van Aan de Slinger. Volgende week spelen o.a. Släpstick, Eva Bos, Hotel Modern, Joris Linssen & Caramba en De Dansers en Het Filiaal theatermakers.

Donderdag 4 november  spelen de mannen van Släpstick een jubileumvoorstelling ‘The Roaring Twenties’ (try-out), want het gezelschap bestaat al 25 jaar. Släpstick stort zich er vol overgave op en dat wordt weer volop genieten, verbazen, lachen en bewonderen.
Vrijdag 5 november staat kleinkunsttalent Eva Bos in Aan de Slinger. Ze zingt over het leven dat zij in kwadraat wil beleven en wordt begeleid door drie muzikanten. 
Zaterdag  6 nov om 19.30 uur. De twee Utrechtse gezelschappen De Dansers & Het Filiaal theatermakers spelen  de jeugdvoorstelling ‘Hotel Hierwaardaar’ in de theaterzaal. Een familievoorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen. Met special effects, grappig en bevreemdend, maar stiekem ook verbazingwekkend herkenbaar. 
Vrijdag 12 november in de Theaterzaal. Hotel Modern laat in ‘Ons Wereldrijk’ het grimmige verhaal van het begin van de kolonisatie van Indonesië zien. Magisch en ingenieus vertelt doormiddel van filmopnames door een maquette van oerwouden, rijstvelden, tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. 
Zaterdag 13 november. De Nederlandstalige muziek van Joris Linssen & Caramba. De band laat allerlei prachtige liedjes van Nederlandse streekartiesten horen die ze op hun eigen wijze bewerkt hebben. De liedjes in streektaal komen uit alle hoeken van ons land en er zitten pareltjes bij. 10 November. Stef Bos ‘Bloemlezing’,  allerlaatste kaarten in de verkoop. Tickets en meer info www.aandeslinger.nl

Prachtige (Nederlandse) speelfilms met een topacteurs! 
Woensdag 3 november draait de bekroonde film ‘The Father’ wegens succes nogmaals in de Kleine Zaal. Een fascinerend portret van een man (Oscar winnaar Anthony Hopkins) die zijn grip op de realiteit, door dementie, aan het verliezen is. 
Donderdag  4 en vrijdag 5 november draait de spionagethriller ‘The Courier’ over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch). 
Dinsdag 9 november draait de Nederlandse thriller ‘Nr. 10’. De nieuwste speelfilm van Alex van Warmerdam met o.a. Hans Kesting, Anniek Pheifer en Pierre Bokma. 
Donderdag 11 en vrijdag 12 november.  De is openingsfilm te zien van het Nederlands Film Festival ‘Mijn vader is een vliegtuig’. De gelaagde dramafilm is gebaseerd op de roman van regisseur Antoinette Beumer. Met Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Stefan Rokebrand. 
Tickets en meer info www.aandeslinger.nl