donderdag, 27 januari 2022 18:51

Workshops en cursussen van The Work-Shop

The Work-Shop heeft voor de komende periode  weer een uitgebreid programma met met cursussen en workshop.

Cursus STOF BEDRUKKEN. Op donderdag 3 & 10 maart van 14.30-16.30 uur
Prijs: € 75. Docent: Marja Macville
Link: https://www.the-work-shop.nl/workshops/stof-bedrukken/
Je
maakt je in deze workshop een techniek eigen waarmee je thuis eenvoudig zelf stoffen kunt decoreren voor je interieur of kleding. Het resultaat kun je thuis verwerken tot een etui, een shopper, boekomslag, kussenhoes e.d.Het maximum aantal deelnemers is acht, zodat iedereen voldoende ruimte heeft, op de voorgeschreven onderlinge afstand. 

Workshop Animatie Stop Motion Film maken.  zaterdag 19 maart 10.30 tot 17 uur, met lunch 
Docent: Marjan van der Heijden. Prijs: € 95
Met stop-motion filmtechniek kun je (onmogelijke) dingen laten gebeuren en voorwerpen “uit zichzelf” laten bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een appel die vanzelf in blokjes uit elkaar valt, veters die zichzelf strikken.In deze workshop ga je zo’n speciaal effect animatiefilm maken! Iedereen kan meedoen! Tekentalent of knutselervaring is echt geen vereiste. Een smartphone is het enige dat je nodig hebt.
Meer info en boekingen:  https://www.the-work-shop.nl/workshops/animatiefilm-3-2/

Workshop hoeden of mutsen vilten. Zaterdag 19 februari van 10.30 tot 16.30 uur.
Prijs: € 77,50. Docent: Anne Cool, auteur van “Wild van Vilt.”
Een lichte warme hoed, muts of baret in het model en de kleuren naar jouw keuze. Dat is wat je deze dag gaat maken. Zonder breien of haken, maar zelf gevilt uit losse plukken wol.Ervaring is niet nodig.
De groep is beperkt tot zes personen. Een biologische lunch is inbegrepen, evenals koffie, thee en lekkers. Het enige dat je meebrengt is een plastic schort.
Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/hoedvilten/

De workshop Bonbons . Zaterdag 5 maart van 14 tot 16.30 uur.
Prijs: € 45 all in. Docenten: Lieke Macville & Xenia Wever (the Happy Bonbon Factory)
Xenia en Lieke  van The Happy Bonbon Factory ontwerpen originele smaken, die ze graag in deze workshop met je delen. Zij vertellen ook iets over de theorie van chocola en bonbons maken.Je gaat naar huis met twaalf bonbons in een handgemaakt doosje!De groep is beperkt tot acht personen en de activiteit wordt geheel conora-proof aangeboden.Het is raadzaam een schort mee te brengen of een oude bloes aan te trekken. 
Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/bonbons/

Workshop Leren borduren. Zaterdagmiddag 12 februari 13-16.30 uur
Prijs: € 40/€ 45 Docent: Marjan van der Heijden
Link: https://www.the-work-shop.nl/workshops/kussen/Heb je nog nooit of lang geleden geborduurd, en lijkt het je leuk daar verandering in te brengen? Dit is je kans! Tijdens de workshop ga je met grote steken borduren op een stukje wollen deken. Je hoeft niets mee te nemen. Alle benodigde materialen zijn bij de prijs inbegrepen, evenals koffie/thee/sap en lekkers. Deze workshop is voor iedereen vanaf 8 jaar! Kinderen genieten een korting.

Tweedaagse workshop Glas in Lood en Glas in Koper. Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, van 13.30 tot 16.30 uur.
Prijs: € 120/125. Docent: Hella Biemans
Link: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinloodkoper/
In
deze tweedaagse workshop leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood of  in tiffany maakt. Je kunt een glas in lood raamwerk maken (van ongeveer 40 x 25 cm) of -als je gevorderd bent- een vrije vorm in lood of koper. Ervaring is geen vereiste. Het is wel een arbeidsintensief proces.  Koffie, thee, iets lekkers, evenals alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn in de prijs inbegrepen.Je leert een leuk ambacht en gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als cadeau voor een ander! 

Workshop Linosnede, een stempel of tekening maken in linoleum en deze afdrukken. Zaterdag 2 april  om 14 uur.
In deze workshop leer je hoe je een tekening uit linoleum snijdt en afdrukt.Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en voor volwassenen, voor beginners en gevorderden.Alle benodigde materialen en koffie/thee met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Het enige dat je zelf meeneemt is beschermende kleding (denk aan de drukinkt). Voor kinderen zijn er schorten beschikbaar.
Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/linosnede/

Cursus Sashiko en Boro. Woensdag 2, 16 & 30 maart van 19 tot 22 uur
Prijs: € 135/140. Docent Majo van der WoudeSashiko en Boro zijn oude Japanse borduur- en versteltechnieken. Door de groeiende weerstand tegen het weggooien van kleding zijn deze technieken weer helemaal op de kaart geplaatst. Je leert in deze cursus hoe je je kleding persoonlijker maakt en decoratief herstellen kunt. Er geldt een vroegboekkorting tot 3.2.22!
Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/japanse-borduurtechniek/

Workshop Intuïtieve Collage Vrijdagmiddag 18 februari 14-17 uur
Prijs: € 40. Docent Marja Macville
Een collage is letterlijk een geplakt iets. We gaan aan de slag met foto’s uit tijdschriften, behang, papier, maar ook met eigen tekeningen, foto’s of naald en draad, als je wilt. Op een intuïtieve, bijna meditatieve manier kom je tot keuzes en een compositie. Je gaat naar huis met een inspirerend kunstwerkje. Koffie, thee en iets lekkers erbij zijn in de prijs inbegrepen.
Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/collage-2/

Workshop Glas in Loodraam maken. Zondag 13 februari van 10.30 tot 17 uur
Prijs: € 110 Docent: Hella Biemans, lunch en materialen inbegrepen
In deze workshop leer je hoe je een raam van glas in lood maakt. Je kunt kiezen uit een paar modellen van ongeveer 40 x 25 cm. Je gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis. Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom! 
Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinloodraam/

Workshop Borduren op kleding. Vrijdag 11 februari 19-22 uur
Docent Marjan van der Heijden (MIssMantisMakes). Prijs € 45
Van een gewoon kledingstuk kun je iets maken dat je heel graag draagt en van een standaard aankoop iets bijzonders, eigens maken. We werken met een ruime keuze aan motieven als bloemen, takjes, vlinders en andere dierfiguren. Je mag ook je eigen onderwerp meenemen!Meer informatie https://www.the-work-shop.nl/workshops/kledingborduren/


Cursus Blauwdrukken. Vrijdag 25 februari, van 19 tot 22 uur
Prijs: € 45. Docent: Marloes Duyker
Tijdens deze workshop (voor beginners en gevorderden) maak je kennis met de mogelijkheden van een oud en prachtig fotografisch proces, cyanotype. Op lichtgevoelig papier leg je (gedroogde) planten, bloemen of iets transparants. Je belicht het met uv-licht. Breng een schort of oude kleding mee (we werken met verdunde peroxide en dat was je niet uit). Bij de prijs inbegrepen zijn koffie, thee, lekkers en een map om je werkstukken mee naar huis te nemen. 
Meer informatie: https://www.the-work-shop.nl/workshops/cyanotypes/

Cursus Tuintje borduren Zaterdag 16 april van 13 tot 17 uur
Docent: Marjan van der Heijden. Prijs: € 45
Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een aantal basissteken in het vrij-borduren. Deze steken zul je gebruiken om een eigen heidelandschapje te borduren. Om in te schrijven is enige ervaring met vrij borduren gewenst. 
Meer informatie en boeking: https://www.the-work-shop.nl/workshops/tuintjeborduren/