dinsdag, 01 maart 2022 13:59

Broeihopen omzetten voor de ringslangen

.Ieder jaar doorzoeken we de ingezakte broeihopen voor de ringslang naar lege ringslangeieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn. Daarna zetten we de broeihopen weer opnieuw op, zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen.


Dit doen we met takken, bladeren en paardenmest. Zo kan het lekker broeien en dat is nodig want Nederland is anders te koud om ringslangen eieren uit te broeden. Omdat er steeds minder natuurlijke gelegenheden zijn waar de ringslang haar eieren kunnen leggen helpen we hen zo een handje. Zonder jullie hulp lukt het ons niet om dit voorjaar 8 broeihopen om te zetten, dus we hebben weer veel mensen nodig en het wordt heel gezellig! Doe je mee?

Data: 

Zaterdag 19 maart van 10.00 tot 13.00 uur een extra gezinsochtend broeihoop omzetten voor gezinnen waarbij de kinderen centraal staan. DEZE DAG IS INMIDDELS VOL
Zaterdag 26 maart van 9.00 tot 13.00 uur in Nieuw Wulven voor volwassenen waarbij kinderen v.a. 10 jaar ook van harte welkom zijn, mits de ouders zelf op hen letten. We werken in ploegen. Je krijgt een plattegrond gemaild waar je ons kunt vinden.
Zaterdag 2 april van 9.00 tot 13.00 uur in Nieuw Wulven (als 26 maart)
Zaterdag 9 april van 9.00 tot 13.00 uur in Nieuw Wulven (als 26 maart) 

Wij hebben rieken en ander gereedschap om mee te werken en kleine rieken en scheppen voor de kinderen, maar als je hebt neem een riek of schop mee en eventueel tuinhandschoenen. Er is koffie, thee en fris, maar neem je lunch mee of nog iets te drinken.
Meld je aan of mail ons als je vragen hebt en vermeld welke dag je wilt komen helpen, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..