vrijdag, 04 maart 2022 10:27

Instapcursus kanovaren

Op 20 maart 2022 start bij de KVIJ de instapcursus kanovaren. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nog weinig tot geen kano-ervaring heeft of die zijn of haar kanovaardigheden wil verbeteren. Deze cursus wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs.

Tijdens de cursus maken we gebruik van kajaks. Hierin oefenen we de technieken van het kanovaren zoals in – en uitstappen onder verschillende condities, peddeltechniek, vooruit varen, keren, achteruit varen, sturen,  zijwaarts verplaatsen, aanleggen en omslaan (dit laatste wordt alleen in het zwembad geoefend). Ook besteden we aandacht aan de verschillende typen kano’s en peddels, de kano-uitrusting en veiligheid op het water en aan de juiste houding om fysieke ongemakken (spierpijn, blessures) te voorkomen.

De cursus beslaat 6 dagdelen. De cursus wordt gegeven op zondagmiddag 20 maart, woensdagavond 20 april, zondagochtend 1 mei en woensdagavonden 11, 18 en 25 mei. Op zondagmiddag 20 maart beginnen we met een zwembad-les in het doelgroepenbad van Zwembad Merwestein. De overige lessen worden gegeven op de Hollandsche IJssel, vlak bij het clubhuis van de KVIJ 

De kosten van de cursus bedragen €75,--. Dat is inclusief cursusboek, gebruik van kajak, peddel, zwemvest, spatzeil tijdens de cursus en lidmaatschap voor het kalenderjaar 2022.
Voor vragen over de cursus stuur je het beste een mailtje naar Frank Kuipers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Aanmelden kan via het aanmeldformulier: https://www.kvij.nl/lid-worden/aanmeldformulier