zaterdag, 26 maart 2022 21:10

Workshops en cursussen van The Work-Shop

The Work-Shop heeft voor de komende periode  weer een uitgebreid programma met met cursussen en workshop.

Workshop Fries houtsnijwerk
Docent: Erno Korpershoek
Zaterdag 18 juni 11-16 uur
€ 115
websitelink Fries houtsnijwerk – Stichting The Work-Shop (the-work-shop.nl)
In deze workshop ga je aan de slag met je eigen stanleymes en een bamboe oefenplankje. Erno leert je de kneepjes van het vak en laat je verschillende geometrische figuren oefenen. Iedereen met een beetje geduld kan het. We onderbreken het snijden met een heerlijke biologische lunch. Hierna start je met je echte werkstuk: een brood- of kaasplank met versierde rand of rozet. 
Het materiaal dat je kiest is in de prijs inbegrepen, evenals de lunch, koffie, thee en lekkers.Het enige dat je meebrengt is een stanleymes met vaste mesjes. Je kunt ook een professionele messenset (steek- en snijmes) à € 27,50 bestellen bij inschrijven. Dan ligt dat voor je klaar. Na afloop is er ook extra hout te koop.

Workshop Glas in Koper
Woensdag 8 juni van 19 tot 22 uur
Docent: Hella Biemans
€ 75 all-in
In deze workshop leer je hoe je een raamhanger van glas maakt. Je kunt kiezen uit een reeks van modellen.Je tekent vormen met een stift op het glas, snijdt en knipt het af met een tang. Daarna slijp je de randen en vouw je het koper eromheen. Na het vast solderen is de laatste handeling patineren. Dit is het coaten van het tinsoldeer, waardoor de vertinde koperlijnen donker worden. Ervaring is geen vereiste en gaat gegarandeerd met een leuk werkstuk naar huis!
In de prijs inbegrepen zijn alle materialen en het gebruik van gereedschap. Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom.

Workshop Bonbons 
Zaterdag 21 mei, 14 tot 16.30 uur.
Docent: Lieke Macville (the Happy Bonbon Factory)
Prijs: € 45 all in
Met heerlijke bonbonrecepten ga je deze middag aan de slag.  Je kunt kiezen uit puur, melk- en witte chocolade. Na het bekleden van je bonbonvorm, maak je je keuze uit smakelijke ingrediënten voor de vulling. We pauzeren met koffie, thee en … een verrukkelijke chocoladefondue! Zo benutten we alle niet gebruikte chocola – en fruit .
Je gaat naar huis met twaalf bonbons in een handgemaakt doosje!
De groep is beperkt tot acht personen. Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/bonbons/

Workshop Glas in Loodraam maken
Zaterdag 14 mei van 11 tot 17 uur
Docent: Hella Biemans
Kosten: € 110, lunch en materialen inbegrepen
In deze workshop leer je hoe je een raam van glas in lood maakt. Je kunt kiezen uit een paar modellen van ongeveer 40 x 25 cm, zoals je hier op de site ziet. Ervaring is geen vereiste.Rond de middag pauzeren we met een heerlijke biologische lunch.  Deze lunch, koffie, thee, lekkers, alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn bij de prijs inbegrepen. 
Je gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als cadeau. Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom! Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinloodraam/

Tweedaagse workshop Glas in Lood en Glas in Koper
Vrijdag 22 en zaterdag 23 april, steeds van 13.30 tot 16.30 uur.
Docent: Hella Biemans
Kosten: € 120/125
Link: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinloodkoper/
In deze tweedaagse workshop leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood of  in tiffany maakt. Ervaring is geen vereiste.  Voor ervaren deelnemers is het zo mogelijk een wat ingewikkelder ontwerp te maken.Koffie, thee, iets lekkers, evenals alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn in de prijs inbegrepen.
Je gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als cadeau voor een ander! Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom!

Workshop Intuïtieve Collage
Vrijdagmiddag 15 april 14-17 uur
Docent Marja Macville
€ 40
Een collage is letterlijk een geplakt iets. We gaan aan de slag met foto’s uit tijdschriften, behang, papier, maar ook met eigen tekeningen, foto’s of naald en draad, als je wilt. Op een intuïtieve, bijna meditatieve manier kom je tot keuzes en een compositie. Je gaat naar huis met een inspirerend kunstwerkje. Koffie, thee en iets lekkers erbij zijn in de prijs inbegrepen.
Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/collage-2/

Workshop Blauwdrukken/Cyanotype
Vrijdag 1 april, van 19 tot 22 uur
Docent: Marloes Duyker
Prijs: € 45/55
Tijdens deze workshop (voor beginners en gevorderden) maak je kennis met de mogelijkheden van een oud en prachtig fotografisch proces, cyanotype. Op lichtgevoelig papier leg je (gedroogde) planten, bloemen of iets transparants. Je belicht het met uv-licht. Daar waar het papier bedekt is, blijft het wit en eromheen kleurt het papier diepblauw. Als je de basis al kent, kun je de verdieping in. Je gaat dan experimenteren met jouw eigen fotomateriaal, verf, zout, kurkuma, water en sop, eigen tekeningen of handgeschreven teksten op sheets. Vanwege het voorwerk is deze optie € 10 duurder. 
Breng een schort of oude kleding mee (we werken met verdunde peroxide en dat was je niet uit). 
Bij de prijs inbegrepen zijn koffie, thee, lekkers en een map om je werkstukken mee naar huis te nemen. Meer informatie: https://www.the-work-shop.nl/workshops/cyanotypes/