zondag, 24 april 2022 09:49

Nieuws Theater aan de Slinger

De komende tijd zijn er weer boeiende voorstellingen en films te zien in Theater Aan de Slinger

Theater na de Dam - Keihard Opstaan: concert waarin onoverwinnelijkheid centraal staat
Een uur na de Nationale Dodenherdenking brengt Aan de Slinger een theaterconcert dat past bij het thema van de avond: Erik Krikke en zijn band 7even Bridges. Erik liep als operatieassistent in Afghanistan PTSS op en schreef een aangrijpend boek: Operatie geslaagd.  Een prachtig en sterk concert waarin onoverwinnelijkheid centraal staat. Te zien op woensdag 4 mei, 21.00 uur.

Loes Luca speelt Uit Het Hoofd
Er woont een kind bij opoe in Rotterdam met haar 22-jarige vader ‘waar iets mee is’ en haar 19-jarige moeder ‘die er ook niks aan kan doen’. Als baby tekende vader een snor op haar gezicht. De baby dacht: ‘Oh, ze lachen. Dan is het bepaald. Ik word artiest.’ Theatertekst geschreven door Maria Goos, over een leven dat sterk lijkt op dat van actrice Loes Luca. Of dat zo is? Ga het zien! Loes wordt bijgestaan door actrice Kaatje Kooij. Uit Het Hoofd is te zien op zaterdag 7 mei, 20.15 uur.

BRUUD 2: Bruter dan BRUUD
Ruud Smulders brak in één klap door met de veelbesproken Neem donderdag 12 mei, 20.15 uur, een kijkje in het hoofd van deze eigenzinnige jonge maker waarin gedachtespinsels in rap tempo escaleren.

‘Liefdesbrief’ aan de Wadden: Silence of the Tides
Silence of the Tides is een Nederlandse documentaire die in- en uitademt met de getijden van het Waddengebied. Zonder voice-overs of interviews, alleen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en veranderend licht.NRC: “De film geeft zowel poëzie als drama aan het Waddengebied.” Te zien op donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei 20.30 uur en zondag 8 mei 14.00 uur.

Tickets voor films en voorstellingen zijn te bestellen via www.aandeslinger.nl.