zondag, 01 mei 2022 20:12

Wandeling weidevogelgebied 'De Kroon'

Foto: Ben de Kruijff Foto: Ben de Kruijff

Op zondagochtend 15 mei is er een wandeling naar weidevogelbeheergebied ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk. De gemeente Houten heeft begin 2015 tien hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming.

De Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer. Om de verwachtingen vooraf duidelijk te hebben: na 1,5 km lopen komen we bij de kopse kant uit van het beheergebied. Omdat het nu broedseizoen is, kunnen we het land niet in, dat zou de vogels te veel verstoren. Vanaf de kade kunnen we over de wetering naar het weiland kijken waar we een plasdrasgebied hebben aangelegd voor de weidevogels.

We hopen daar grutto’s, kieviten, tureluurs en evt. pleviertjes te zien fourageren. Waar en wanneer? We vertrekken om 09.30 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst. Heen en terug lopen we dezelfde route. We verwachten rond 11.00 uur weer terug te zijn bij de Linielanding.

De organisatie is in handen van de Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk.
Bij voorkeur aanmelden via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..