dinsdag, 26 juli 2022 09:41

Doe mee met Country Line Dance

Heb je zin om op woensdagochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur mee te doen met Country Line Dance? Je bent van harte welkom vanaf 24 augustus! Deze activiteit wordt georganiseerd door Cursus&co van ‘van Houten&co’ in Huis van Houten, op de eerste verdieping boven de bibliotheek aan het Onderdoor. 

Linedansen is verbonden aan een van oorsprong western lifestyle (dat verklaart de countrymuziek- en soms ook de kleding), waaraan ook in Nederland allerlei festivals verbonden zijn. Door de invloeden van de moderne tijd en allerlei muzikale invloeden is Linedansen echter steeds meer een algemene danshobby geworden voor iedereen die van dansen en muziek houdt. Je vindt zowel de countrymuziek terug, als  Zuid-Amerikaanse muziek.

Linedansen is een hobby waaraan jong en oud, dames en heren plezier beleven. Linedansen kun je solo beoefenen, je hebt geen partner nodig, het woord zegt het al; je danst in een groepsformatie in lijnen, voor, achter en naast elkaar. 
Linedansen is niet zomaar een uurtje komen dansen, het is goed bewegen én een uitje. In die zin heeft het ook een sociale functie met een element van entertainment.

Het niveau van de dansen en dansers is gevorderd. Kom gerust een keer bij ons binnenlopen om een kijkje te nemen, ook als je alleen de basispassen beheerst! J
e kunt je opgeven via www.vanhoutenenco.nl.