vrijdag, 14 oktober 2022 11:35

Fort Honswijk en Lunet aan de Snel in de schijnwerpers

Fort Honswijk en Lunet aan de Snel worden vrijdag 21 oktober van 19.00 tot 22.00 uur tijdens “We Sluiten de Linies” door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet. Met deze activiteit wordt het samengaan gevierd van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Deze twee linies gaan voortaan verder als één groot UNESCO werelderfgoed-gebied onder de naam Hollandse Waterlinies.

Speciaal voor We Sluiten de Linies is Lunet aan de Snel feeëriek uitgelicht en volledig opengesteld ter bezichtiging. In dit kleine verdedigingswerk kun je genieten van toepasselijk videomateriaal, bijzondere foto’s van kunstenaar Geert Mul, een lekker hapje of drankje en verhalen van een verhalenverteller. Wil je nog meer zien? Wandel dan door naar Fort Honswijk, dat op loopafstand ligt. In de poterne en munitieruimtes rond het fort wordt je ondergedompeld in een andere dimensie door bijzondere soundscapes, terwijl je in het fort een fototentoonstelling kunt bewonderen.

Beleef de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het Eiland van Schalkwijk op vrijdag 21 oktober tussen19.00 uur en 22.00 uur eens op een heel andere manier!
We Sluiten de Linies is een samenwerking tussen vijf waterschappen, Rijkswaterstaat en de Hollandse Waterlinies. Kijk voor het totale programma op de website.