donderdag, 16 februari 2023 16:26

Nieuwe workshops bij The Work-Shop

The Workshop organiseert de volgenden cursussen en workshops:

Op 16 maart (en 29 april), een workshop Houtbranden.
Op 24 maart Zeefdrukken, 
Op 25 maart een workshop Japanse tafellamp maken.
Op 14 juni start een cursus Sashiko & Boro 

Houtbranden
In deze workshop leer je hoe je met een brandpen hout graveert. Miranda leert je hoe je je ontwerp overbrengt op de plank en hoe de houtbrandpen werkt. Nu is het een kwestie van de lijnen natrekken en vlakjes eventueel inkleuren. Je gaat naar huis met een unieke plank voor eigen gebruik of om cadeau te geven. Op zaterdag 29 april herhalen we deze workshop, die dan in het teken staat van Moederdag.In de prijs à € 45 p.p. inbegrepen zijn alle materialen, koffie, thee en lekkers. Iedereen is welkom, ook jongeren vanaf twaalf jaar.

Zeefdrukken 
Zeefdrukken is een sjablonen drukproces. Je kan er gedetailleerde, vrijstaande beelden mee reproduceren. In deze workshop drukken we op een T-shirt, katoenen tas etc af, die je zelf meebrengt.We werken met één kleur textielverf en één raamwerk p.p.Kinderen vanaf 8 jaar zijn ook van harte welkom.In de prijs à € 46 p.p. inbegrepen zijn alle materialen, koffie en thee met lekkers.

Japanse tafellamp
Wij maken een lamp in Japanse stijl, met een donker houten frame en shoji van licht hout en rijstpapier voor de zijkanten en bovenkant. De onderdelen van het frame (25x25x30cm) en de shoji latjes zijn al voorbereid. Koffie, thee, lunch en alle benodigdheden (hout, lijm, het rijstpapier, elektra onderdelen) zijn in de prijs à € 159 p.p. inbegrepen, evenals het gebruik van het benodigde gereedschap. Het (Japanse) gereedschap wordt onderling per twee cursisten gedeeld. Je werkt zittend aan tafel.

Sashiko en Boro 
Sashiko en Boro zijn oude Japanse borduur- en versteltechnieken. Door de groeiende bewustwording van het langer doen met kleding zijn deze technieken weer helemaal op de kaart geplaatst. Je leert in deze cursus hoe je je kleding persoonlijker maakt en decoratief herstellen kunt. 

Alle info vind je op https://www.the-work-shop.nl/workshops/