woensdag, 02 augustus 2023 09:29

Cursussen bij van Houten&Co

Bij ‘van Houten&co’ kun je  terecht voor allerlei soorten activiteiten. Van workshop tot cursus en van inloopactiviteit tot wekelijkse bijeenkomsten. Hieronder vind je een kleine selectie.

Basiscursus Fotografie
Tegenwoordig fotograferen we veel met onze smartphones, maar de mooiste foto’s maak je met een fotocamera. Hoe ga je daarmee om? Dat kun je leren bij de Basiscursus Fotografie die georganiseerd wordt door Cursus&co van ‘van Houten&co’.
Krijg controle over de camera en leer er op een creatieve manier mee om te gaan. Je laat het denken niet langer over aan de camera. Je haalt hem van de automaat-stand en gaat handmatig diafragma en sluitertijd instellen. Daarom heb je voor deze cursus een digitale camera nodig die ook handmatig te bedienen is. Het maken van een foto en de werking van een fotocamera wordt vanaf het prille begin uitgelegd: lichtmeten, brandpuntafstand, scherptediepte, compositie enz. Je gaat regelmatig aan de slag om de theorie in praktijk te brengen.
Deze cursus start in september, duurt vier weken en wordt gegeven in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor).
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten

Cursus Frans
Ben je net terug van vakantie in Frankrijk en ben je weer enthousiast geworden over de Franse taal? Vanaf september starten bij Cursus&co van ‘van Houten&co’ nieuwe cursussen Frans. Je kunt als starter maar ook als gevorderde meedoen. 
Conversatie wil zoveel zeggen als op een prettige manier met elkaar praten! Een praktische vaardigheid dus, die elke bijeenkomst met elkaar geoefend wordt. Daarnaast wordt er gewerkt aan de hand van een lesboek. De cursussen duren een half jaar, zo kun je goed bereid volgend jaar weer op vakantie naar Frankrijk.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten

Cursus Spaans
Bij Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’ kan je verschillende cursussen Spaans kunt volgen. Vanaf september beginnen de nieuwe cursussen, deze worden gegeven in basisschool De Zevensprong op de Scherpencamp in Houten. Heb je al een beetje kennis van het Spaans? Of heb je de Beginnerscursus bij Cursus&co al gevolgd? Dan is ons aanbod zeker interessant voor jou.
Leer het taalgebruik in dagelijkse situaties, zoals gegevens uitwisselen, iets bestellen, iets kopen, informatie vragen over tijden en diensten, personen en zaken beschrijven. Er zijn verschillende cursussen, bijvoorbeeld een starterscursus Conversatie als een vervolgcursus. 
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten

Cursus Filosifie
Zit jij met ingewikkelde vragen in het dagelijkse leven? Vragen zoals: wat is zinvol werk, wat maakt het leven waardevol of waaruit bestaat echte vriendschap? Neem dan deel aan de cursus "Filosofie: Weet jij wat je niet weet?", die georganiseerd wordt door Cursus&co van ‘van Houten&co’. 
De cursus is praktisch ingestoken met veel aandacht voor de dialoog, de kunst van het vragen stellen, aandachtig en zuiver luisteren en kritisch denken. Daarnaast maak je kennis met de historische en filosofische achtergronden. Deze cursus duurt 4 avonden, start op maandagavond 25 september en wordt gegeven in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten

Cursus Mindfulness
Wil jij meer bij jezelf blijven en meer de balans bewaren? Dat leer je bij Mindfulness. Vanaf september start er een nieuwe cursus Mindfulness voor beginners bij Cursus&co. Deze cursus wordt gegeven in Huis van Houten op dinsdagavond van 19.15 tot 21.15 uur. 
Tijdens deze cursus leer je jouw aandacht te trainen om minder op de automatische piloot te leven. Je wordt je meer bewust hoe je beter met stress, spanning en hectiek kunt omgaan. Je leert om je hierdoor minder te laten meeslepen en meer bij jezelf te blijven. Een waardevolle training bij stress, burn-out klachten, piekeren, slapeloosheid, angstklachten, lichamelijke pijn etc. Een training waar je de rest van je leven plezier aan gaat beleven! 
Heb je na deze cursus behoefte aan verdieping? Ook dat kan want je kunt direct doorgaan met de Mindfulness Verdiepingscursus: Zelfcompassie.
Je kunt je inschrijven via www.vanhoutenenco.nl/activiteiten. Inschrijving na start van de cursus is NIET mogelijk.

Voor meer informatie over Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, kun je contact opnemen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via (030) 7001 525. Op www.vanhoutenenco.nl vind je het actuele activiteiten-,  workshop- en lezingaanbod.