vrijdag, 27 oktober 2023 13:32

Activiteiten voor jonge Houtense mantelzorgers


Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een vader, moeder, broer of zus met een chronische ziekte of handicap. Het jongerenwerk van 'van Houten&co' organiseert regelmatig speciale activiteiten voor deze groep jongeren (10-23 jaar, uit gemeente Houten).

Voor de komende tijd staan er meerdere activiteiten op het programma:

Zaterdag 18 november Team challenges bij Fort Vechten 
In de prachtige omgeving van het oude Fort bij Vechten, staat teambuilding, samenwerking, plezier en actie op het programma. In teams doorloop je een adventure parcours met teamwork- en adventure-activiteiten zoals een Indianenbrug, tokkelbaan, touwladder, samen puzzels oplossen en leuke spellen spelen. Verzamelen bij jongerencentrum Enter en met de fiets naar Fort Vechten. Het is van 12.45 tot 17.30 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 8 november. 

Zaterdag 16 december Kerstgourmet en bingo in jongerencentrum Enter
Aan grote tafels gaan we gezellig gourmetten, waarna de bingo van start kan. Er zijn mooie prijzen te winnen! Van 16.00 tot 20.00 uur.

 Zaterdag 20 januari 2024 Creatieve kabouterworkshop en high tea in jongerencentrum Enter
Kom gezellig een ‘kabouter slinger’ maken en genieten van een lekkere high tea. Van 13.00 tot 17.00 uur.

Jonge mantelzorger workshop en high tea
In januari of februari komt er een workshop en high tea voor jonge mantelzorgers. Deze avond staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen, hoe is het om jonge mantelzorger te zijn? Wat is er leuk aan en wat (soms) minder? Wat helpt en waardoor voel je je gezien? Aan de hand van spelvormen komen verschillende thema’s aan bod. We geven jonge mantelzorgers met deze bijeenkomst een steuntje in de rug en helpen ze goed voor zichzelf te (blijven) zorgen.

Deze activiteit is op een doordeweekse avond van 19.00 tot 20.30 uur en wordt begeleid door het jongerenwerk ism het CJG Houten.  
Al deze activiteiten zijn geschikt voor de leeftijd 10 t/m 23 jaar en dankzij financiering van de gemeente Houten is deelname gratis.