vrijdag, 23 februari 2024 06:55

Oogstfeest in Cothen

Om de twee jaar wordt er in Cothen een Oogstfeest georganiseerd door een groep enthousiaste ‘oogstfeesters’ met veel interesse voor de agrarische sector. Dit jaar vindt het plaats op 31 augustus.

Het eerste Oogstfeest in 2007 was kleinschalig, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groot Oogstfeest met in 2022 zo’n 6000 bezoekers.

Het evenemententerrein van het Oogstfeest is op de Kapelleweg in Cothen. Cothen ligt aan de Kromme Rijn in de provincie Utrecht. Een bijzondere locatie, want je vindt er akkerbouw, veeteelt en fruitteelt op slechts een halve kilometer van elkaar.

Op het Oogstfeest besteden we aandacht aan het agrarisch gebruik van het Kromme Rijngebied. De bezoeker krijgt een goed beeld van hoe de bedrijfsvoering vroeger ging en hoe dat tegenwoordig gebeurt. Ook de toekomstverwachtingen in de agrarische sector zijn onderdeel van het Oogstfeest. Het landschaps- en natuurbeheer en het educatieve karakter is op het Oogstfeest volop aanwezig. Alle activiteiten, demonstraties en kraampjes zijn agrarische gerelateerd.

Op het Oogstfeest zijn een aantal agrarische bedrijven opengesteld voor het publiek. Rond en op deze bedrijven zijn tal van activiteiten, waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden.

Enthousiaste, ervaren mensen uit de Kromme Rijnstreek geven rondleidingen op de voor het publiek opengestelde bedrijven. Stap in een fruittreintje en laat je rondrijden langs de prachtige fruitbomen. Wandel langs de vele kramen met oude ambachten en sector gerelateerde producten en/of diensten. Geniet van de optredens van gezellige (boeren)dansgroepen, en de prachtige historische tractoren.

Het Oogstfeest is een gezellige ontmoetingsplek voor boeren, burgers en buitenlui!