dinsdag, 27 februari 2024 10:34

Houtense Kunstfietsdagen Speciaal

Maak een bijzondere ‘Kunstfietstocht’ door Houten, ‘t Goy en Schalkwijk! Voor de 27e keer organiseert Kunst om de Hoek (KodH) de Houtense Kunstfietsdagen. 

Meer dan 50 kunstenaars en 3 groepen exposeren hun werk op 34 locaties. De kunstwerken worden getoond in eigen atelier, woning of op een van de gezamenlijke locaties. Een unieke kans om kunstenaars aan het werk te zien en te spreken! Laat je verrassen door een zeer gevarieerd aanbod bestaand uit: schilderijen, fotografie, keramiek, beeldhouwwerk in hout en steen, glaskunst, papierkunst, grafiek, sieraden en installaties. De locaties zijn open van 12.00 tot 17.00 uur.

Van elke kunstenaar is in het weekend van 13 en 14 april ook een kunstwerk te zien op de overzichtstentoonstelling in Theater aan de Slinger. 

Informatie over deelnemende kunstenaars is vanaf 1 april zichtbaar op de website van KodH, met het expositieadres en een aantal foto’s van hun kunstwerken. De kaart toont alle expositieadressen zodat bezoekers een fietsroute kunnen uitstippelen. Op de site is ook de folder te downloaden. De folder is o.a. verkrijgbaar bij Theater aan de Slinger, Cultuurhuis Schoneveld, bibliotheek en bij de deelnemende kunstenaars.

Tijdens de Kunstfietsdagen krijgen ook kinderen extra aandacht. Kinderen van twee basisscholen krijgen een folder ‘Kom Kunst Kijken’ met een Kijk & Doe opdracht en een lotingsformulier voor een gratis Introductieles ‘Kom Kunst Maken’. 

Meer informatie over het programma en de deelnemende kunstenaars is te vinden op de site www.kodh.nl of op de Facebook en Instagram pagina van KodH