vrijdag, 06 september 2013 13:56

Gratis dagje uit voor jonge mantelzorgers

Gratis dagje uit voor jongeren met een ziek familielid bij ‘van Houten&co’! Op zaterdag 28 september organiseert het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ een uitstapje speciaal voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Houten.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien in een gezin met een familielid die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Hierdoor moeten zij meer in huis doen dan hun leeftijdsgenoten, maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere en komen ze soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen. ‘van Houten&co’ biedt deze jongeren een aantal keer per jaar een speciale activiteit aan, waarbij ze een dagje heerlijk kunnen ontspannen, samen met lotgenoten. Op 28 september gaan we naar het Dolfinarium. De dag zal in het teken staan van ontspanning en ontmoeting. Dit alles onder begeleiding van drie enthousiaste jongerenwerkers. We vertrekken die dag rond 9.30 uur vanuit jongerencentrum Enter en rond 17.30 uur zijn we terug in Houten.

Dit uitstapje is bedoeld voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Houten tussen 10 en 23 jaar oud. Zij kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze activiteit is gratis. Let op: Er is een maximum aantal deelnemers aan deze activiteit verbonden. We raden jongeren daarom aan zich zo snel mogelijk in te schrijven. De uiterlijke inschrijfdatum is 22 september. Voor meer informatie kan er gebeld worden naar het jongerenwerk op 030-7001530.

Op www.jonginhouten.nl is er meer informatie over het jongerenwerk te vinden.