woensdag, 23 oktober 2013 12:08

Jubileum Atelier de Heksenketel

Jubileum Atelier de Heksenketel
Het keramisch atelier De Heksenketel in Houten viert deze maand haar 20-jarig bestaan met een verrassende jubileumexpositie. Deze expositie is zaterdan 26 oktober en zondag 27 oktober te zien op Lupineoord 57 in Houten. De toegang is gratis.

Marian van der Steenhoven heeft in de afgelopen jaren blijk gegeven van veel creativiteit in keramiek en deze jubileumexpositie biedt iedereen de mogelijkheid om hier zelf kennis van te nemen.
Marian heeft een echte passie voor klei. Al vanaf het begin ontdekte zij de eindeloze mogelijkheden van keramiek en was daar heel enthousiast over. De afgelopen jaren kenmerkten zich door een aantal thema’s. Hele series originele, volledig gemeubileerde paddenstoelen, kastelen, wonderlijke bouwsels e.d. vonden hun weg door het hele land.
 
Veel faam verwierf zij met het maken van originele en kleurrijke loopvogels met karakteristieke eigenschappen. Heel decoratief ook zijn de beelden waar zij zich de laatste tijd mee bezighoudt:: ondeugende draken en wulpse zeemeerminnen, waarvan de karakters met een dikke knipoog tot uitdrukking komen. Want ook humor is kenmerkend voor haar werk.
Totaal nieuw is de unieke combinatie van keramiek en glas. Bij deze tot de verbeelding sprekende creaties wordt de toeschouwer vaak in het hart geraakt.
 
Het atelier heeft ter gelegenheid van het jubileum een facelift ondergaan. Daarnaast zal er voor iedere bezoeker van de expositie een presentje zijn. Deze zijn allemaal verschillend; het wordt dus moeilijk kiezen!