woensdag, 10 juli 2013 16:16

Plattelandsideeën krijgen nieuwe impuls door Leergang

Meldt u nu aan voor de najaars-Leergang! Heeft u een idee in of over de Kromme Rijnstreek en wilt u dit verder uitwerken of concretiseren? Neem dan deel aan de Leergang “Van idee naar Uitvoering”, die de Plaatselijke Groep LEADER Kromme Rijn dit najaar organiseert. Startdatum: 21 november 2013.

Meldt u nu aan voor de Leergang Van idee naar Uitvoering

Vanwege de enthousiaste reacties van deelnemers aan eerdere edities, wordt er in 2013 wederom een Leergang aangeboden. “De leergang is een soort kruisbestuiving: door de ideeën te bespreken in een groep, kan je zowel inspiratie opdoen als inspiratie geven.” , aldus een deelnemer. Een andere deelnemer: “Dankzij het stappenplan dat in de leergang is gebruikt, heb ik bepaalde zaken goed op een rijtje kunnen zetten. Dit heeft mijn plan beter gemaakt en de kans van slagen groter.”

De Leergang “Van idee naar Uitvoering” is een serie van vijf avonden. Met huiswerk en deskundige begeleiding werken de deelnemers hun idee uit. Het is dus geen cursus met inleidingen. Voorwaarde is dat de deelnemers zelf met het idee aan de slag gaan. Het moet gaan om een idee voor de ontwikkeling of versterking van het buitengebied in de Kromme Rijnstreek. Deelnemers leren de weg in regelgeving en krijgen handvaten om hun idee ‘handen en voeten’ te geven.

Voor wie

De leergang is bedoeld voor burgers, ondernemers, stichtingen of verenigingen met een idee in/over het buitengebied van de Kromme Rijnstreek. De eerste avond is op donderdag 21 november van 19.30 tot 22.00 uur. Overige data ongeveer tweewekelijks. De locatie in de Kromme Rijnstreek ontvangt u na aanmelding.

Aanmelden

De leergang wordt deels vergoed met Europees plattelandsgeld. Per initiatief (twee mensen per idee is mogelijk) is de bijdrage € 50,--  per avond. Besluit u het bij de eerste avond te houden dan is uw bijdrage € 25,-- voor de onkosten. Maatschappelijke organisaties kunnen kostenvergoeding aanvragen.

Begeleiding leergang: Helmer Wieringa met Maike van der Maat. U kunt zich aanmelden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 - 2328 5225.

Lees meer http://streekhuiskrommerijn.nl/doe+mee/initiatieven+marktplaats/212411.aspx?t=meldt%20u%20nu%20aan%20voor%20de%20leergang%20%22van%20idee%20naar%20uitvoering%22