vrijdag, 22 november 2013 13:39

Ramona Kasius exposeert in De Meerkoet

Vanaf dinsdag 3 december zijn er in Wijkwerkplaats De Meerkoet bijzondere foto's van Ramona Kasius te zien. Op 16 jarige leeftijd heeft Ramona Kasius (nu 24 jaar oud) gerevalideerd voor het Chronisch Vermoeidheids Syndroom. Die ervaring heeft haar niet alleen in laten zien hoe ze met haar beperking om kan gaan, maar ook hoe belangrijk het is om in het nu te leven. En te genieten van een moment. Na haar revalidatie besloot Ramona een basiscursus fotografie te starten.

Ze wist niet wat ze ervan kon verwachten, maar kreeg er meer plezier in als verwacht. In 2008 stapte Ramona voor het eerst met haar camera een concert van Toto-gitarist Steve Lukather in Paradiso te Amsterdam binnen. "Na jaren isolatie en onzekerheid hoe de maatschappij in te komen, voelde ik me weer helemaal tot leven komen. Vanaf dat moment wist ik dat ik concertfotografie wilde blijven doen." aldus Ramona. “Het is gek als je erop terug kijkt, want op dat moment besef je je niet dat je een jaar later naast Steve Lukather backstage staat om een foto die je net genomen hebt te laten signeren. Als je het me destijds verteld had, had ik je gevraagd of je me in de maling nam. Eveneens als je me zou vertellen dat ik namen als Chaka Khan, Alan Parsons en Toto tot mijn portfolio zou mogen toevoegen. Ik ben met muziek opgegroeid en deze muzikanten zijn een ware inspiratiebron voor mij. Het is een droom die voor mij in vervulling gaat als ik deze artiesten mag fotograferen.” Ramona vindt het jammer dat ze wegens haar beperking, haar passie niet beroepsmatig of fulltime kan uitoefenen. Wel is het een passie waar ze mee door wil gaan. "Ik geniet ervan mijn fotowerk met anderen te delen. Exposeren is naast leuk om te doen een leerzame ervaring om mezelf verder te kunnen ontwikkelen".
We nodigen u van harte uit tijdens de opening op dinsdag 3 december tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Van 3 december tot 1 februari 2014 is het fotowerk van Ramona te bezichtigen bij 'van Houten&co' in De Meerkoet, aan de Meerkoetweide 39 in Houten tel: 030-7001535. Ook kunt u een kijkje nemen op Ramona's website: www.ramonakasius.com