donderdag, 09 januari 2014 19:25

Cursus Portretreis door de Kunstgeschiedenis

Als portretschilder ging men vroeger in de leer bij een zogenoemde meesterschilder. Dit hield in dat de leerling ging schilderen in de stijl van zijn meester en zo leerde  schilderen. In de lessenserie Portretschilderreis door de kunstgeschiedenis bespreken we kort een aantal belangrijke schilders en de schilderstroming waartoe zij behoorden. Van elke schilder en de technieken die ik in de les  uitleg, leer je stap voor stap zelf een portret te schilderen. 

Zo leg ik bijvoorbeeld in de 2e les, waarin we een schilder uit het  Maniërisme, of de later renaissance behandelen, uit hoe je het beste een oog of een neus kan tekenen. Deze les gaan we gebruiken om een moeilijk onderdeel van een portret te oefenen. Diegenen die al meer gevorderd zijn, gaan een pastel maken in de stijl van de een schilder uit het Maniërisme. Rond de zesde les van de cursus kies je een schilder of schilderstijl uit die het beste bij jou past, of jou het meeste aanspreekt, en maak je je eigen meesterstuk in 2 lessen.

LET OP! Dit jaar starten we op 26 maart 2014.

Lessen: 8 lessen van 2 uur 
Dag/tijd: Woensdagavond (van 20.00 tot 22.00 uur)
Locatie: De Bengelbongerd in Houten
 
Data cursus: 26 maart, 2, 9, 16, 23 april en 14,21 en 28 mei 2014
Wat kunnen we meenemen? Wij zorgen voor alle materialen 
Voorwaarden: minimum aantal deelnemers is 7 personen, maximum aantal deelnemers: 13 personen. 
Inschrijvenkllik hier voor inschrijfformulier  

Er zijn slechts 13 plaatsen beschikbaar! De cursus gaat door bij een minimum aantal van 7 cursisten.
Meer weten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Les 1: religieuze kunst (Byzantijnse Iconen) 12e eeuw
Les 2: Maniërisme of de late renaissance  circa 1525 tot ongeveer 1580
Les 3: Barok 17e eeuw
Les 4: Impressionisme  19e eeuw (1874)
Les 5: expressionisme 19e eeuw
Les 6: cobra 20e eeuw ( 1948)
Les 7: meesterstuk

Over de docente: Carina van der Sluis studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in de richtingen autonoom tekenen en grafiek. Daarna behaalde zij de lerarenopleiding (eerste graad). Tijdens haar studie werkte zij freelance als portrettekenaar, onder meer op feesten en partijen. Van 1998 tot en met 2007 was zij werkzaam als vormgeefster en illustratrice bij onder meer de VARA, Malmberg en Getronics. Carina is op dit moment werkzaam als zelfstandig docent bij diverse cultuurcentra.