zondag, 09 februari 2014 09:52

Seniorenfitness Fysiotherapiepraktijk De Molen

Met ingang van februari dit jaar is er een samenwerking tussen Fysiotherapiepraktijk De Molen en Cursus&co. Het Senioren Fitnessprogramma dat De Molen aanbiedt, past namelijk precies bij alle bestaande activiteiten die Cursus&co in haar programma heeft.

Zo heeft Cursus&co onder meer Bewegingsleer, Bodyfit, en T’ai Chi Chuan dat erg populair is onder volwassenen en senioren. Cursus&co helpt graag mee de Seniorenfitness van De Molen onder de aandacht te brengen. Maar wat is Seniorenfitness eigenlijk? Het programma bestaat uit een gezamenlijke warming-up waarbij alledaagse vaardigheden worden geoefend. Daarna volgt iedereen zijn of haar eigen individuele programma. In principe zijn er geen beperkingen voor deelname aan de training als de deelnemer in staat is zelfstandig van het ene naar het andere apparaat te lopen. Is dit niet het geval, dan komt hij in aanmerking voor een andere trainingsgroep.
Aan het einde van de training is er gelegenheid om af te sluiten met een gezamenlijke kop koffie of thee. Er zijn twee groepen: op maandag- en woensdagmiddag van 14.00 - 15.00 uur. Elke deelnemer schrijft zich voor minimaal één kwartaal in. Allereerst volgt een intakegesprek met o.a. een conditietest. Op basis van deze gegevens wordt een profiel gemaakt. Dit profiel wordt opgeslagen op een chipkaart, dat bij alle apparaten automatisch het trainingsprogramma instelt. De training wordt altijd gegeven door een professional van De Molen om de juiste belastbaarheid te bepalen en calamiteiten te voorkomen. Wat deze Fitnessvorm bijzonder maakt is dat de training altijd wordt gegeven door een professional, het is betaalbaar en u heeft geen doorverwijzing van uw huisarts nodig om deel te nemen.
Als het nodig is, kunnen begeleiders van De Molen informatie opvragen bij de huisarts.
Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij Fysiotherapiepraktijk De Molen,
De Molen 61,
Tel. 030 637 82 83

of bij
Cursus&co via de website: www.cursusenco.nl of Tel. 030-6364255.
Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.
Wanneer u zich aanmeldt bij Cursus&co worden uw gegevens direct doorgegeven aan de Fysiotherapiepraktijk De Molen, waarna er contact met u wordt opgenomen voor een intakegesprek.