donderdag, 20 maart 2014 18:20

Groepstraining Faalangst 'Ik ben een kei'

Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Houten start op woensdag 16 april a.s. van 13.30-14.45 uur met een nieuwe faalangsttraining "Ik ben een kei!".
Alle kinderen zijn wel eens bang als ze 'moeten' presteren of als er een beroep wordt gedaan op hun sociaal functioneren. Maar sommige kinderen ervaren dit als een enorme druk; dit kan ten koste gaan van hun plezier en zelfvertrouwen. De training is bedoeld om kinderen van 8-12 jaar met faalangst een steuntje in de rug te bieden en te leren anders met hun angst om te gaan.

Praktische oefeningen en huiswerk vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Ouders krijgen in aparte bijeenkomsten handvatten aangereikt om hun kind te steunen in situaties van extreme spanning. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten.

Kosten
De training wordt gesubsidieerd door de gemeente. Om de training goed vorm te geven, wordt alleen een vergoeding gevraagd van €25 voor het lesmateriaal.

Aanmelding en/of informatie
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Mariska Viezee of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met het Algemeen maatschappelijk werk in de gemeente Houten via telefoon 0900 – 82 123 82 (vraag naar regio 3), lokaal tarief.  

Meer in deze categorie: « cursus fotografen Duits op vakantie »