vrijdag, 18 april 2014 17:44

Expeditie Zijderoute

Wilt u goed voorbereid naar de bijzondere tentoonstelling ‘Expeditie Zijderoute’ in de Hermitage in Amsterdam? Kom dan naar de lezing die Cursus&co op dinsdagavond 27 mei organiseert in Centrum Markant.

Kunsthistorica Lisette le Blanc geeft u graag achtergrondinformatie over deze periode zodat u meer voorkennis heeft als u naar deze bijzondere expeditie gaat en de tentoonstelling op een andere manier kunt beleven. In de Hermitage in Amsterdam is aandacht voor de lang verdwenen beschavingen langs de legendarische zijderoute. Zo toont de expositie onder meer de handelsroute, de antieke schatten en de onherbergzame streken, waar eeuwen geleden karavanen langs koninkrijken, kloosters en nomadenstammen trokken.
Ook is de schoonheid te zien van ruim 260 objecten waaronder muurschilderingen, Boeddha’s, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud en terracotta die zijn opgegraven door Russische expedities in de 19e en 20e eeuw. Een van de topstukken is de ruim 9 meter lange muurschildering van een godheid uit de 7e-8e eeuw. Deze bijzondere tentoonstelling duurt maar liefst tot en met vrijdag 5 september.
Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘vanHouten&co’.