zaterdag, 10 mei 2014 15:39

Jongeren met een ziek familielid worden in het zonnetje gezet

Ongeveer 10 procent van de jongeren in Nederland groeit op met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Hierdoor moeten zij meer in huis doen dan hun leeftijdsgenoten, maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere en komen ze soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen. Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ en de Rabobank Kromme Rijnstreek slaan de handen ineen, om samen iets voor deze jongeren te betekenen.
Zij organiseren daarom de komende tijd een aantal activiteiten in de regio, om deze jongeren in het zonnetje te zetten, ze een dagje ontspanning te geven en ze door de ontmoeting met elkaar en het jongerenwerk te laten inzien dat ze er niet alleen voor staan. De eerstvolgende activiteit is een workshop taarten maken bij ‘Taartentijd’ in Schalkwijk op zaterdag 24 mei van 13.30 tot ongeveer 17.00 uur. Jongeren tussen 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten die te maken hebben met een zieke ouder, broer of zus, kunnen zich aanmelden voor deze activiteit. Aanmelding kan tot uiterlijk 19 mei 2014, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deelname is helemaal gratis. Houtense jongeren die zich aangesproken voelen door dit bericht, maar niet kunnen op zaterdag 24 mei, roepen we op zich toch aan te melden. Dan worden zij ingeschreven in deze lotgenotengroep en persoonlijk uitgenodigd voor een volgende activiteit. Voor meer informatie kan er gebeld worden naar het jongerenwerk op 030-7001530. Op www.jonginhouten.nl en www.vanhoutenenco.nl is meer informatie over het jongerenwerk te vinden.