maandag, 09 juni 2014 11:50

Open Winddag bij Windpark Houten op 14 juni

Altijd al eens een windturbine of windpark van dichtbij willen zien? En ook wel eens een turbine van binnen willen bekijken? Of wilt u meer weten over hoe de windturbines presteren? U kunt windpark Houten tijdens de Open Winddag bezoeken. Op 14 juni a.s. van 11 tot 15 uur is deze locatie opengesteld voor publiek.

Voor kinderen zijn er molentjes, een springkussen en kleurplaten over windenergie. Een leuke activiteit voor het hele gezin, georganiseerd door de initiatiefnemers van het windproject, energiebedrijf Eneco en windcoöperatie UWind. De Open Winddag vindt plaats bij de meest oostelijke windturbine, bereikbaar via de Rede ter hoogte van Hockeyclub de Meerpaal. Het windproject is in 2013 in gebruik genomen.

Presentatie windenergie

Windcoöperatie UWind beraadt zich na de lange ontwikkeltijd van dit project op een volgend project, met wind- en/of zonne-energie, want er moet nog veel gebeuren voordat al onze energie schoon wordt opgewekt. Tijdens de Open Winddag zal UWind doorlopend een presentatie verzorgen over het belang van windenergie in de duurzame energievoorziening. De windturbines staan er niet voor het mooi, ze zijn noodzakelijk voor de transitie naar een schone energievoorziening.

Andere turbines bezoeken

Landelijk coördineert NWEA (Nederlandse Wind Energie Associatie) de Open Winddagen in het kader van Global Wind Day (officieel 15 juni). Tijdens het weekend van 14-15 juni worden verspreid in het land windprojecten opengesteld voor het publiek. Op de site www.nwea.nl/openwinddag staat een kaart waar alle te bezichtigen projecten te zien zijn. Met simpel klikken op de locaties worden nadere gegevens over het windproject zichtbaar. Geïnteresseerden kunnen binnen de daar aangegeven tijden een bezoek brengen aan de windturbine(s) en ter plekke informatie krijgen en eventueel aangegeven activiteiten ondernemen.