vrijdag, 19 september 2014 00:00

Informatieavond autisme

‘van Houten&co’ organiseert in samenwerking met MEE een informatieavond over een gespreksgroep voor mensen met autisme. Doel van deze avond is om te kijken of er behoefte is een gespreksgroep op te zetten voor volwassen mensen met autisme. Dit geldt zowel voor mensen met een normale als een hogere begaafdheid. Dat betekent dat je als deelnemer in staat bent zelfstandig aan de gespreksgroep mee te kunnen doen. De informatieavond is op dinsdag 30 september van 19.30 tot 21.30 uur in Centrum Marktant aan Het Kant 199 in Houten. Het is onze bedoeling dat er een groep ontstaat die uit ongeveer 10 mensen bestaat. Vervolgens komt de groep één keer in de vier weken op dinsdagavond bij elkaar in Centrum Markant.

De gespreksgroep wordt in eerste instantie ondersteund door een consulent van MEE. Zodra de groep goed draait gaat zij zelfstandig verder
Sommige mensen krijgen pas op latere leeftijd de diagnose te horen. Juist dan kan het prettig zijn om met andere volwassenen te praten en ervaringen uit te wisselen. Denk hierbij aan ‘wat betekent autisme voor mij?’ of ‘aan wie en hoe vertel ik het?’ Andere voorbeelden zijn problemen op je werk of opleiding, of ‘hoe vind, maak en behoud ik vrienden?’ Ook komt het taboe seksualiteit en intimiteit aan de orde. Gewoon omdat het onzin is dat er een taboe op ligt. Natuurlijk kun je ook zelf onderwerpen aandragen.
Het is niet ‘verplicht’ een officiële diagnose te hebben. Ook als je denkt dat je autisme hebt, ben je van harte welkom.