dinsdag, 11 november 2014 00:00

De aankomst van Sinterklaas

Zaterdag 22 november komt Sinterklaas aan in Houten. Pakjesboot 63 zal met Sinterklaas en heel veel Pieten aankomen bij de Tripkade. Daarna heeft Sinterklaas een heel druk programma en komt hij op veel plaatsen in Houten met al z'n Pieten op bezoek.

Programma:

  • 10.30: Aankomst met de boot bij de Tripkade
  • 11.45: Aankomst het Rond
  • 13.30: Aankomst Castellum
  • 14.45: Aankomst Oude Dorp

Op het Rond...

Om 11:45 uur komt hij aan bij de Stellingmolen waar hij de kinderen gedag zal zeggen. Daarna heeft Sinterklaas belangrijk werk te doen op het Rond. Want hij mag uit alle kleurplaten, die zijn ingeleverd, de allermooiste kiezen. Dat doet hij in zijn favoriete speelgoedwinkel de Ronde Prins. En voor de makers van de mooiste kleurplaten, heeft hij uiteraard een prijs!

De Pietenband maakt er een gezellig feest van op het Wed. Om 13:00 uur trekt de hele stoet door naar Castellum, want daar zijn natuurlijk ook kinderen, die Sinterklaas graag willen zien.

Op Castellum

Sinterklaas komt rond 13:30 aan in Castellum. Alle kinderen mogen met twee Pieten op de foto. En deze foto mag je meteen meenemen. Wie durft? 

Sinterklaas moet al weer op tijd vertrekken om naar het Oude Dorp te gaan. Om 15:00 uur moeten de laatste Pieten ook inpakken. Tot die tijd kun je dus met twee Pieten op de foto.

Op het Oude Dorp

Rond kwart voor drie komt Sinterklaas aan in het Oude Dorp om ook hier de kinderen te begroeten.

Routekaartje aankomst Sinterklaas

Als je de aankomst van de pakjesboot met Sinterklaas en z'n Pieten wilt bijwonen, maar niet goed weet waar het is, kun je de plek van de aankomst vinden op onderstaand routekaartje.

In Houten noemen ze de aankomstplek "de Tripkade". Zo heet die plek natuurlijk ook. Maar bij Google noemen ze de plek ook wel de Schonauwenseweg. 

Routekaart-Sinterklaas