woensdag, 10 december 2014 00:00

Cursus: Haal meer uit je digitale camera

Op 10 januari 2015 start bij De Verdieping in de Bibliotheek Houten de basiscursus digitale fotografie. In 6 lessen op zaterdagochtend van 10.15 – 13.15 uur leren de deelnemers anders te kijken naar hun omgeving en hoe ze de camera als instrument kunnen gebruiken om dat ook aan anderen te laten zien (beeldtaal).

Docent is fotograaf Paul van der Klei, gediplomeerd vakfotograaf en sinds 2009 parttime fotografie docent bij het Utrechtse Centrum voor de Kunsten (UCK).

De lessen zijn een mix van uitleg over technische aspecten van de fotografie en toepassing in de praktijk. Huiswerk aan het eind van iedere bijeenkomst is een zoekopdracht naar bestaande foto’s, gericht op het thema van de volgende les. Ook gaan de cursisten zelf foto’s maken. In elke bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het resultaat van de opdrachten. Daarbij komt ook werk van bekende fotografen aan de orde. De deelnemers die eerder deze cursus volgenden, gaven daarvoor een 8,4.

Praktisch

De cursus digitale fotografie kost € 180 per deelnemer. Voor jongeren tot 21 jaar is er een gereduceerd tarief van € 150. De deelnemers moeten in het bezit zijn van een camera, bij voorkeur spiegelreflex, maar een compact-camera kan ook.
De cursusdata: 10, 17, 24 en 31 januari, 7 en 14 februari.

Meer informatie en aanmelding via de website: www.deverdiepinghouten.nl

Meer over Paul van der Klei: www.paulvanderklei.nl

De Verdieping

De Verdieping is een platform voor nieuwe media, educatie en ontwikkeling, een initiatief van de Bibliotheek Lek & IJssel in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.